Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Στο CERN μετέβη ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου

cern1
 Στο CERN μετέβη ο Υπουργός Παιδείας, 
Έρευνας και Θρησκευμάτων 
Κώστας Γαβρόγλου
Στη Γενεύη μετέβη ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, προσκεκλημένος της Γενικής Δ/ντριας του CERN Fabiola Gianotti, προκειμένου να ανοίξει τις εργασίες του διήμερου Συνεδρίου CERN History Days (1-2 Φεβρουαρίου) για τη συζήτηση της συγγραφής της ιστορίας του CERN.
Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν το Κέντρο Έρευνας Ανθρωπιστικών Επιστημών που εδρεύει στην Αθήνα το οποίο ίδρυσε ο καθηγητής Κώστας Γαβρόγλου και το Ινστιτούτο Max Planck for the History of Science με έδρα το Βερολίνο.
Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Γαβρόγλου θα έχει συναντήσεις με Έλληνες ερευνητές και τεχνικούς του CERN και αμέσως μετά, με την ιδιότητα του Υπουργού, θα έχει συνάντηση με τη Γενική Δ/ντρια του Κέντρου, καθηγήτρια Fabiola Gianotti κατά την οποία θα συζητηθούν τα αντισταθμιστικά οφέλη από την ελληνική συνδρομή στο CERN και συγκεκριμένα η αύξηση του αριθμού των σχολείων που θα επισκέπτονται δωρεάν το Ινστιτούτο, η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών καθηγητών και ερευνητών καθώς και η παροχή τεχνολογικών υποδομών προς τα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: