Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Κατασχέθηκαν -780- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας και -63- κιλά και -640- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση 
Κατασχέθηκαν -780- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας και -63- κιλά και -640- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εγκατάσταση οργανωμένων εργαστηρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, υδροπονικής μορφής με σκοπό την παραγωγή και περαιτέρω διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Κίνας, μέλη του κυκλώματος

Το προσδοκώμενο κέρδος από την παράνομη αυτή δραστηριότητα εκτιμάται στο ποσό του -1.800.000- ευρώ.
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εγκατάσταση οργανωμένων εργαστηρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης υδροπονικής μορφής, με σκοπό την παραγωγή και περαιτέρω διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Συνελήφθησαν, απογευματινές της 29-1-2018 στο Διόνυσο, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, δύο (2) γυναίκες υπήκοοι Κίνας, ηλικίας 35 και 46 ετών, μέλη του κυκλώματος. Αναζητείται τουλάχιστον ένας συνεργός τους.
Έπειτα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, καθώς και τη δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων, διακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητα των μελών του κυκλώματος, ενώ παράλληλα εντοπίσθηκε το παράνομο «εργαστήριο» που λειτουργούσε εντός πολυτελούς κατοικίας στο Διόνυσο.
Από την έρευνα στην οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -780- δενδρύλλια κάνναβης και ποσότητα -63- κιλών και -640- γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης.
Το προσδοκώμενο κέρδος από την παράνομη αυτή δραστηριότητα εκτιμάται στο ποσό του -1.800.000- ευρώ.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν:
  • Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές
  • Το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ
  • Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
  • Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: