ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

POLICE NEWS

POLICE     NEWS
Η ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DIAVATAKIS WEB RADIO

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Περιοδεία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού στο νομό Ηλείας

Περιοδεία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού  στο νομό Ηλείας

Περιοδεία του υπουργού Υγείας

 Ανδρέα Ξανθού στο νομό Ηλείας

Περιοδεία στο νομό Ηλείας πραγματοποιησε χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσο Πετρόπουλο, το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Γιαννόπουλο, το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Τάκη Νικολόπουλο, τον αναπληρωτή διοικητή, Μίλτο Ζαμπάρα και τον βουλευτή Ηλείας, Μάκη Μπαλαούρα.
Το πρωί, ο κ. Ξανθός, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου πραγματοποίησε ανοιχτή σύσκεψη με τη διοίκηση, όλους τους εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα κυριότερα θέματα που τέθηκαν ήταν η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, κυρίως ενός αναισθησιολόγου (η προκήρυξη αυτής της θέσης έχει ήδη εγκριθεί), ενός καρδιολόγου και ενός χειρουργού, η αποσύνδεση από το νοσοκομείο Πύργου, να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου που είναι σχεδόν έτοιμη και να δοθεί έμφαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) με το άνοιγμα νέων δομών (ΤΟΜΥ). Ο υπουργός απάντησε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στην επόμενη επαναπροκήρυξη για τις ΤΟΜΥ μια θέση γιατρού στην Αμαλιάδα έτσι ώστε να ενισχυθεί η νέα δομή που θα λειτουργήσει στους επόμενους μήνες σε κτίριο που, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης, είναι έτοιμο. Ανακοίνωσε επίσης   ότι στην προκήρυξη των 750 θέσεων μόνιμων γιατρών που θα ακολουθήσει αυτό το καλοκαίρι, θα υπάρχει πρόβλεψη για θέσεις που θα καλύψουν επείγουσες ανάγκες σε νοσοκομεία με χρόνια υποστελέχωση, ενώ για το αίτημα αποσύνδεσης είπε ότι ο ανταγωνισμός  μεταξύ μεγάλου- μικρού νοσοκομείου είναι σύνηθες φαινόμενο στην περιφέρεια, ωστόσο, στην παρούσα φάση, προτεραιότητα του υπουργείου είναι η διασφάλιση της αξιόπιστης λειτουργίας και ότι αποσύνδεση νοσοκομείων θα γίνει σε ελάχιστες περιπτώσεις που κρίνεται απολύτως απαραίτητο. Στη συνέχεια, ο κ. Ξανθός επισκέφθηκε τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου και τόνισε ότι έχει διασφαλιστεί το απαραίτητο κονδύλι για να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες εργασίες και αυτό που απομένει είναι η απεμπλοκή από νομικές και διαδικαστικές εκκρεμότητες έτσι ώστε να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό το νέο τμήμα του νοσοκομείου που ενώ είναι σχεδόν έτοιμο εδώ και χρόνια, παραμένει αναξιοποίητο.
Το μεσημέρι, ο υπουργός εγκαινίασε τη νέα μονάδα χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο. Η  νέα δομή  θα εξυπηρετήσει τους 40 ασθενείς της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στην Πάτρα για να παρακολουθούν το πρόγραμμα, θα απορροφήσει τη λίστα αναμονής και θα αποσυμφορήσει τη μονάδα του ΟΚΑΝΑ του Ρίου. Επιπλέον, το γεγονός ότι έχουν ήδη γίνει νέες αιτήσεις,  αποδεικνύει ότι υπήρχαν ασθενείς που έμεναν εκτός προγράμματος επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στην Πάτρα. Τη νέα μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο στελεχώνουν 1 ψυχίατρος, 1 ψυχολόγος, 2 νοσηλεύτριες και 1 φύλακας.
Στη συνέχεια, ο κ. Ξανθός επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου όπου ο Διοικητής, Κώστας Διαμαντόπουλος έκανε δημόσιο απολογισμό του έργου του- μια πρακτική που ο υπουργός έχει παροτρύνει όλους τους διοικητές να ακολουθούν- παρουσία των εργαζόμενων του νοσηλευτικού ιδρύματος, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας, της Εκκλησίας κλπ. Μεταξύ άλλων, ο κ. Διαμαντόπουλος ανέφερε ότι  τα τελευταία 2 χρόνια, πραγματοποιήθηκαν 88 διορισμοί στις δομές της Ηλείας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (μόνιμοι, επικουρικοί, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ) και προσλήφθηκαν 35 άτομα μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Στο νοσοκομείο του Πύργου αυξήθηκε σημαντικά ο ρυθμός εισροής των νοσηλευόμενων, αναδιοργανώθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ),  λειτούργησε για πρώτη φορά ενδοκρινολογικό ιατρείο και διασφαλίστηκε η καθημερινή εφημέρευση του Ορθοπεδικού και του Ακτινολογικού. Όσον αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό επαναλειτούργησε ο μαστογράφος και το μηχάνημα οστικής πυκνότητας, έγινε προμήθεια υπερηχοτομογράφου, κλινικού ακοογράφου, αναίμακτου χολερυθρινόμετρου και άλλων ιατρικών μηχανημάτων, συνολικής αξίας 76.000 ευρώ. Επίσης εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός συνολικού προϋπολογισμού 216.500 ευρώ. Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία, ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε ότι το 2016, το Νοσοκομείο του Πύργου έλαβε έκτακτη επιχορήγηση 7,4 εκ. ευρώ για πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία απορροφήθηκε πλήρως ενώ η χρηματοδότηση αυξήθηκε από 6,34 εκ. ευρώ που ήταν το 2015 σε 8,8 εκ. ευρώ το 2017. Τέλος, το ΚΕΦΙΑΠ «αναγεννήθηκε» με τις συνεδρίες λειτουργικής αποκατάστασης να έχουν αυξηθεί κατά περίπου 385% και τους οφελούμενους των προγραμμάτων να έχουν αυξηθεί από 31 σε 89.
Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του υπουργού και των γιατρών, νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού του νοσοκομείου με τους εργαζόμενους να εκθέτουν στον κ. Ξανθό τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το νοσοκομείο Πύργου.
Το απόγευμα, ο κ. Ξανθός θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο- ΚΥ στα Κρέστενα.  Τη Δευτέρα και την Τρίτη, με αφορμή το Περιφερειακό  Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κ. Μακεδονίας, ο υπουργός Υγείας συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), Σταμάτη Βαρδαρό και τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ, Γιώργο Κύρκο και Στρατή Πλωμαρίτη θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε νοσοκομεία και δομές υγείας στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: