ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

POLICE NEWS

POLICE     NEWS
Η ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DIAVATAKIS WEB RADIO

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής 
και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων 
στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, που διεξήχθη 1-4 Μαρτίου 2018 στους Δελφούς, με αντικείμενο τις νέες προκλήσεις στην παγκοσμιοποίηση και την ανάπτυξη, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χ. Κασίμης.
O Χ. Κασίμης συμμετείχε στη συνεδρία «Αειφόρες επιλογές για καλύτερη υγεία και καλύτερο περιβάλλον: Το παράδειγμα της Μεσογειακής Δίαιτας» και ο τίτλος της ομιλίας του ήταν «Από το μαζικό και ομογενοποιημένο, στο ποιοτικό και διαφοροποιημένο αγροδιατροφικό πρότυπο παραγωγής».
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ μετά το 1990 και στην έμφαση που δίνει στην ασφάλεια των τροφίμων, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, επισημαίνοντας τον ρόλο της γεωργίας στην παροχή δημοσίων αγαθών.
Σημείωσε ότι βασικό στρατηγικό στόχο της πολιτικής για τον αγρο-διατροφικό τομέα αποτελεί η διαμόρφωση ενός προτύπου παραγωγής προϊόντων με ποιότητα και ταυτότητα, προωθώντας ένα διατροφικό μοντέλο που εξασφαλίζει την καλή διατροφή και την υγεία.
Επεσήμανε ότι η Μεσογειακή Διατροφή και η ελληνική παραδοσιακή διατροφή συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση, στηρίζοντας τη στροφή προς ένα διαφοροποιημένο αγρο-διατροφικό πρότυπο παραγωγής, που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καταναλωτών για ποιοτικά, υγιεινά και ασφαλή τρόφιμα, με υψηλή διατροφική αξία, παραγόμενα με βιώσιμες μεθόδους παραγωγής και σεβασμό στο περιβάλλον.

foto typos070318

Δεν υπάρχουν σχόλια: