Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος εταιρείας, για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος


Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος εταιρείας,
 για παράβαση της νομοθεσίας
 για την προστασία του περιβάλλοντος
Συνελήφθη, στις 6-11-2015 το πρωί στον Ασπρόπυργο Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος εταιρείας επιχείρησης εμπορίας φορτηγών και ανταλλακτικών μηχανημάτων, για παράβαση της Νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος. Αναζητείται η ημεδαπή ιδιοκτήτρια της εταιρείας, κατηγορούμενη για τις ίδιες παραβάσεις.
Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο - αυτοψία που διενεργήθηκε, με τη συνδρομή Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε χώρο οικοπέδου έκτασης 2 στρεμμάτων, στον Ασπρόπυργο, εντός του οποίου δραστηριοποιείται η ανωτέρω επιχείρηση, διαπιστώθηκε η ανεξέλεγκτη εναπόθεση, σε μη στεγανοποιημένο έδαφος, μεγάλου αριθμού μεταλλικών μερών οχημάτων καθώς και κινητήρων.
Επιπλέον εντοπίσθηκαν πέριξ αυτών, υγρά απόβλητα από ψυκτικά υγρά αναμεμειγμένα με λάδια μηχανής.
Η διαπιστωθείσα ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών και υγρών αποβλήτων επί του εδάφους, προκαλεί υποβάθμιση του περιβάλλοντος με κίνδυνο την ρύπανση του εδάφους και του υπογείου υδροφόρου ορίζοντα.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: