Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος δύο (2) υπηκόων Αυστρίας, που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 22-10-2015 σε ενεχυροδανειστήριο στο Παγκράτι


Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος δύο (2) υπηκόων Αυστρίας, που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 22-10-2015 σε ενεχυροδανειστήριο στο Παγκράτι
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ατόμων μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστήριου
Συνελήφθησαν ο 43χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης και ένας 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας
Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπόθεση ληστείας σε βάρος δύο (2) υπηκόων Αυστρίας, ηλικίας 53 και 56 ετών, η οποία διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 22-10-2015 σε ενεχυροδανειστήριο στο Παγκράτι.
Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, εκ των οποίων ο 43χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου και ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας. Αναζητούνται ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας και άλλοι δύο (2) συνεργοί τους.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας σε ληστεία, της ψευδορκίας και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 22-10-2015, δύο άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν στο ενεχυροδανειστήριο και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια, ασκώντας βία, αφαίρεσαν από τον 53χρονο υπήκοο Αυστρίας μία βαλίτσα που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό.
Ακολούθως, αφαίρεσαν το τηλεχειριστήριο των ηλεκτρικών ρολών ασφαλείας της θύρας εισόδου και αποχώρησαν κλειδώνοντας τους προαναφερόμενους στο εσωτερικό του ενεχυροδανειστήριου.
Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, εξακριβώθηκε ότι ο 43χρονος ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου είχε συμφωνήσει να πωλήσει στους δύο υπηκόους Αυστρίας μεγάλη ποσότητα χρυσού, έναντι υψηλού χρηματικού ποσού.
Ο 43χρονος, επειδή δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον προαναφερθείσα ποσότητα χρυσού, από κοινού με τον 39χρονο που αναζητείται, σχεδίασαν την ληστεία την οποία πραγματοποίησαν οι δύο (2) αναζητούμενοι συνεργοί τους και στην οποία συνέδραμε ο 30χρονος, ανοίγοντας τα ρολά ασφαλείας.
Σημειώνεται ότι ο 43χρονος ημεδαπός και οι δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ για τον 30χρονο υπήκοο Αλβανίας εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη Χώρα. Επιπλέον, στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1,4- γραμμάρια κάνναβης.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε Ειδικό Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: