Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Η ομιλία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά στην έναρξη του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Image result for μπαλτας υπουργος
Η ομιλία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά στην έναρξη του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 


Την έναρξη του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κήρυξε, χθες, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς. 

Στην ομιλία του ανέφερε: 
«Κάθε φορά που έρχομαι στη Θεσσαλονίκη, ως Υπουργός Πολιτισμού, αισθάνομαι μια ανάταση. Βλέπω μια πόλη να συλλειτουργεί, να συνεννοείται και τον πολιτισμό να προωθεί νέες ιδέες και να ανοίγεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Με αυτή την έννοια, αισθάνομαι ότι εδώ ο πολιτισμός ξαναβρίσκει την ουσία του». 
Αναφερόμενος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ο κ. Μπαλτάς σημείωσε: 
«Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μετά από πολλές περιπέτειες, ξαναβρίσκει μια δυναμική. Ξαναμπαίνει, δηλαδή, δυναμικά στην ιστορία, όχι μόνο του κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο του ελληνικού, αλλά θα έλεγα -φιλόδοξα- ολόκληρου του διεθνούς κινηματογράφου. Παράλληλα, συνεργάζεται στενά με πολιτιστικούς και άλλους θεσμούς, που εκ πρώτης όψεως δεν θα ήταν εύκολο να συνεργαστεί. Θέατρο, φωτογραφία, εικαστικά, όλοι οι χώροι της Θεσσαλονίκης συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το Φεστιβάλ. 
Ταυτόχρονα δείχνει ότι ο ίδιος ο ελληνικός κινηματογράφος έχει αρχίσει να απλώνει τα φτερά του. Να γίνεται διεθνώς γνωστός, να τιμάται με βραβεία και έτσι οι απαιτήσεις του Φεστιβάλ μεγαλώνουν. 
Η διοίκηση του και οι σχέσεις που αυτή αναπτύσσει με όλους του φορείς -όχι μόνο καλλιτεχνικούς, αλλά και εμπορικούς- σχέσεις με τους συλλόγους της πόλης, τον Δήμαρχο, τη Περιφέρεια, δείχνουν ότι κάτι σημαντικό συντελείται έξω από τα όρια του κινηματογράφου». 
Μετά την τελετή ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού παρακολούθησε την ταινία «Paterson», του ανεξάρτητου Αμερικανού κινηματογραφιστή Τζιμ Τζάρμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: