Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού εγκαινίασε την έκθεση “Γιάννης Μητράκας-Ο Νεοβυζαντινός” στο Μουσείο Μπενάκη


.Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού εγκαινίασε την έκθεση “Γιάννης Μητράκας-Ο Νεοβυζαντινός” στο Μουσείο Μπενάκη


Την έκθεση “Γιάννης Μητράκας-Ο Νεοβυζαντινός” εγκαινίασε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς. Τα έργα του καλλιτέχνη θα εκτίθενται έως τις 27 Μαρτίου 2016, στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, στις αίθουσες της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Συλλογής.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη κ. Γ. Μητράκα για την προσφορά του, αλλά και το Μουσείο Μπενάκη για την πρωτοβουλία και ειδικά την κα. Αιμιλία Γερουλάνου, Πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής του μουσείου, τον κ. Άγγελο Δεληβορριά, μέλος της Δ.Ε., καθώς και τον κ. Ιωάννη Κολοκοτρώνη επιμελητή της έκθεσης.

“Το έργο του Γ. Μητράκα, συνιστά όσο μπορώ να καταλάβω, ένα είδος διαχρονικού σεβασμού στην ιστορία του τόπου, στις μορφές αυτής της ιστορίας όπως εκφράζονται στην τέχνη από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι, κυριολεκτικά, σήμερα. Σεβασμό προς το θείο, αλλά και προς το ανθρώπινο, και στη σύζευξη των δύο. Μιλάμε έτσι για ένα έργο που συνοψίζει εικαστικά, συγχωρέστε μου μια μεταφορά, ό,τι κάνει ο Ελύτης με το “Άξιον Εστί” ποιητικά”, ανέφερε στην ομιλία του ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.
.
.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: