Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για κατοχή όπλων και κλοπές από οικίες

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για κατοχή όπλων και κλοπές από οικίες
Κατασχέθηκαν ένδεκα (11) κυνηγετικές καραμπίνες, δύο (2) πολεμικά τυφέκια και πλήθος φυσιγγίων
Στο πλαίσιο στοχευόμενης έρευνας για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, συνελήφθησαν στις (27-7-2015) το πρωί, στην περιοχή του Ζεφυρίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 16, 30 και 39 ετών, για κατοχή όπλων και κλοπές από οικίες.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα στον προαύλιο χώρο εγκαταλελειμμένης οικίας στην περιοχή, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε, με τη χρήση σκαπτικού μηχανήματος, εκσκαφή σε βάθος 1,5 μέτρου, βρέθηκαν τυλιγμένα σε σακούλες και σεντόνια:
  • Ένδεκα (11) μονόκανες κυνηγετικές καραμπίνες.
  • Δύο (2) πολεμικά τυφέκια τύπου kalashnikov με τρεις (3) γεμιστήρες.
  • (435) φυσίγγια πολεμικού όπλου.
  • (297) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
  • Μία (1) ζώνη – φυσιγγιοθήκη με (26) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κάτοχοι των ανωτέρω όπλων και φυσιγγίων είναι οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε είχαν διαπράξει δύο (2) κλοπές από οικίες στον Ωρωπό και του Παπάγου, από τις οποίες είχαν αφαιρέσει δύο (2) από τις καραμπίνες που ανευρέθησαν, τρία (3) πιστόλια και κοσμήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: