Συνεδρίαση Κοινής Επιτροπής ΑΕΙ –ΤΕΙ
και ομιλία του Υπουργού Παιδείας,
Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ.
Γαβρόγλου στο Περιφερειακό
Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας
Με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου και τη συμμετοχή Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
Κατά τη συνεδρίαση αναδείχθηκαν τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν μέσα από τις προοπτικές συνεργειών των Ιδρυμάτων και διερευνήθηκαν τρόποι συνεργασίας και ενίσχυσης του Ενιαίου Χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας.
Συζητήθηκε, επίσης, και το θέμα της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής Λάρισας και εκφράστηκε η πρόθεση των ΑΕΙ να ενταχθεί σε ενιαίο φορέα Έρευνας και Τεχνολογίας ώστε -σε συνεργασία και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- να αναβαθμιστούν πλήρως οι λειτουργίες του.
Κατά την ομιλία του στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα και στις λύσεις που έρχεται να δώσει το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου για την αναβάθμιση του Λυκείου και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
«Επιλογή της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώνονται οι σπουδές στη Β' Λυκείου και η Γ' Λυκείου να είναι ένα προπαρασκευαστικό έτος χωρίς ωστόσο να χάνει το εκπαιδευτικό της χαρακτήρα» είπε ο Υπουργός, σημειώνοντας ότι η κάθε φουρνιά μαθητών που δίνει πανελλαδικές εξετάσεις κοστίζει στις οικογένειες 2 δισ. ευρώ.
Μιλώντας για τις παθογένειες χρόνων που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να τις αναδείξει και να τις αντιμετωπίσει με τρόπο κατηγορηματικό «ανεξάρτητα αν οι φορείς των μικροσυμφερόντων είναι αριστεροί, κεντρώοι, ή συντηρητικοί», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, αναφερόμενος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είπε ότι στα Πανεπιστήμια θα πρέπει λειτουργούν και Κέντρα Δια Βίου Εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν τα Ιδρύματα να συνδεθούν με τις ανάγκες της κοινωνίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου