Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ.

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ.

Πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης σε όγκο και παλμό ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Παπαγιάννης. Πάνω από 700 άτομα, από την πόλη και όλες τις τοπικές κοινότητες, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το εκλογικό κέντρο της δημοτικής παράταξης «Δικαίωμα για νέα Βέροια» στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ημαθίας, στην οδό Βενιζέλου 1, για να παραστούν στον Αγιασμό και στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού της «ελπίδας και της νίκης», όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας.
Στην εκδήλωση που ξεχωριστό τόνο έδιναν οι δεκάδες ελληνικές σημαίες, ο κύριος Παπαγιάννης απευθύνθηκε στο πολυπληθές ακροατήριο εκτός κειμένου, «από καρδιάς», όπως ανέφερε, κάνοντας ειδική μνεία στη σημερινή Γιορτή της Μητέρας και προσφέροντας συμβολικά λουλούδια «σε δύο γυναίκες που τους οφείλει πολλά, αν όχι τα πάντα» όπως χαρακτηριστικά είπε, στη μητέρα του, Γεωργία Παπαγιάννη και στη σύζυγο του, Πόπη Δεμερτζίδου – Παπαγιάννη.
Στην ομιλία του ο κύριος Παπαγιάννης στηλίτευσε για μία ακόμη φορά την ανυπαρξία της διοίκησης Βοργιαζίδη, «την πλατεία Ωρολογίου χωρίς ρολόι, τα ανύπαρκτα πάρκινγκ, το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο, το δίκτυο ύδρευσης που πάσχει, τα αποχετευτικά δίκτυα που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, τα έργα εκατομμυρίων ευρώ της ανάπλασης που δεν προσέφεραν τίποτα» και τόνισε επανειλημμένα, πως η ενασχόληση του με τα κοινά οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην αγάπη του για τον τόπο. «Σας δηλώνω δημόσια», είπε καταχειροκροτούμενος, «πως παραιτούμαι από το δικαίωμα του μισθού εάν εκλεγώ δήμαρχος, δεν θέλω ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο ταμείο. Δεσμεύομαι», συνέχισε, «απέναντι σε όλους τους πολίτες του δήμου Βέροιας, όχι μόνο της πόλης αλλά και των 30 και πλέον τοπικών κοινοτήτων που  είναι ξεχασμένες από τη νυν δημοτική αρχή. Δεν γίνεται εν ενεργεία αιρετοί ή πρώην αιρετοί που ήταν εξαφανισμένοι επί χρόνια να εμφανίζονται σήμερα σαν σωτήρες. Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά κρινόμαστε από τις πράξεις μας. Από τα λόγια χορτάσαμε! Πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να βρουν δουλειές εδώ, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να σταματήσει η έξοδος των νέων μας στο εξωτερικό από ανάγκη».
Στο πλαίσιο των προγραμματικών του δεσμεύσεων ο κύριος Παπαγιάννης επανέλαβε πως προχωρά στη σύσταση αυτοτελούς Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στήριξη του αγροτικού πληθυσμού και εξήγγειλε τη συγκρότηση γραφείου του δήμου Βέροιας στις Βρυξέλλες, ώστε «να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που υπάρχει ώστε να μην πάει ούτε ευρώ χαμένο, να φέρουμε χρήματα στο δήμο μας από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι».
Δεσμεύτηκε ακόμη για την άμεση αξιοποίηση ακινήτων του δήμου, τη διεκδίκηση του πρώην Δικαστικού Μεγάρου αλλά και την αυτοπρόσωπη παρουσία του στις έδρες των πρώην καλλικρατικών δήμων τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Ο κύριος Παπαγιάννης έδωσε προτεραιότητα στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος με ιδιαίτερη μνεία στον προσκυνηματικό τουρισμό ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στις Αρχές και στις Αξίες του Ελληνισμού και τον διαρκή αγώνα για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας. «Θα πάμε μπροστά φίλες και φίλοι ψηφίζοντας τους ίδιους;» αναρωτήθηκε ο κύριος Παπαγιάννης και συνέχισε «είναι έξυπνο να ψηφίζουμε αυτούς που μας κοροϊδεύουν; Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο. Μπορούμε να βγάλουμε το δήμο από το τέλμα, αρκεί να δώσουμε εντολή διακυβέρνησης του τόπου σε νέα πρόσωπα, έντιμα πρόσωπα, με καθαρά χέρια, που δεν έβαλαν το χέρι στο μέλι! Το γραφείο του δημάρχου θα είναι πάντα ανοιχτό», επισήμανε ο κύριος Παπαγιάννης, «επιδιώκουμε για όλους ευημερία, αλληλεγγύη, εθνική αξιοπρέπεια, δεν υποστέλλουμε τη σημαία, θα κάνουμε και πάλι τη Βέροια Βασίλισσα του Βορρά», κατέληξε.
Τον Αγιασμό του εκλογικού κέντρου τέλεσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Καλλίπετρας π. Παλαμάς  ενώ τον κύριο Παπαγιάννη προλόγισε ο δημοσιογράφος, παρουσιαστής της εκπομπής ΕΔΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Αντώνης Οραήλογλου. «Ήταν υποχρέωση μου να είμαι εδώ σήμερα στη Βέροια. Ο Γιάννης Παπαγιάννης γνωρίζει άριστα τη νομική επιστήμη, είναι Πανεπιστημιακός Δάσκαλος, συγγραφέας πολλών συγγραμμάτων. Το σημαντικότερο όμως είναι, πως κινείται με ανιδιοτέλεια. Δεν είναι επαγγελματίας της πολιτικής, θέλει να προσφέρει στον συμπολίτη του. Ο Γιάννης Παπαγιάννης έχει Ήθος,  είναι Πατριώτης, γνωρίζει την Ιστορία της Μακεδονίας, έχει ορθώσει το ανάστημα του για να υπερασπιστεί την ευλογημένη μακεδονική γη, θα είναι ένας πολύ επιτυχημένος δήμαρχος, η καλύτερη επιλογή για την πόλη σας», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: