Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Σχετικά με τις μεταφορές μαθητών των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

2018 10 19 14 59 26
 Σχετικά με τις μεταφορές μαθητών των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
Δεδομένου μικρού αριθμού καταγεγραμμένων δυσλειτουργιών που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη μη υλοποίηση συγκεκριμένων δρομολογίων δωρεάν μεταφοράς δικαιούχων μαθητών σχολικών μονάδων των περιοχών αρμοδιότητάς της, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας επιθυμεί να υπογραμμίσει τον υποστηρικτικό της ρόλο τόσο σε τυπικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο αλλά και να διαβεβαιώσει δημόσια πως διατίθεται να συνδράμει με όποιο πρόσφορο μέσο της ζητηθεί στην βελτιστοποίηση των προβλεπόμενων εκ του νόμου διαδικασιών.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος σε συνεργασία με το σύνολο των στελεχών της εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων) μερίμνησαν για την έγκαιρη δήλωση των δρομολογίων και των δικαιούχων και την τρέχουσα σχολική χρονιά, έτσι ώστε να είναι σε θέση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσει τη διαδικασία της ανάθεσης με δημόσιες συμβάσεις υπηρεσιών, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τις διατάξεις του ν. 4412/2016 διαδικασίες. Διαδικασίες για τις οποίες ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας μέχρι την ολοκλήρωση τους είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επίσης υπάρχει προσωπική διαρκής και άμεση ενημέρωση και συνεργασία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας καθώς και με τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες για το θέμα το οποίο και παρακολουθεί στενά με στόχο την άμεση επίλυσή του.
Με αφορμή δημοσίευμα του αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ (www.ert.gr) στις 19-10-2018 με τίτλο «Αμφιλοχία: Σε καρότσα αγροτικού πάνε στο σχολείο μαθητές δημοτικού» στο οποίο περιγράφεται η αδυναμία μεταφοράς 15 μαθητών δημοτικού λόγω νομικού κωλύματος που προέκυψε λόγω της έδρας των ταξί στην Αμφιλοχία και όχι στην περιοχή του ορεινού Βάλτου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι το δρομολόγιο έχει ήδη προκηρυχθεί, έχει περάσει από τις αρμόδιες οικονομικές επιτροπές και βρίσκεται στην τελική φάση της ανάθεσης.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα εξακολουθήσει να στέκεται αρωγός της διαδικασίας με όποιο μέσο διαθέτει ούτως ώστε ακόμη και οι μαθητές της πιο απομακρυσμένης περιοχής των σχολείων της, να έχουν εξίσου πρόσβαση στη δωρεάν και δημόσια παιδεία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: