Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Παπαγιάννης στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας: «Η Μακεδονία δεν πωλείται»

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Παπαγιάννης στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας: «Η Μακεδονία δεν πωλείται». Όλη η τοποθέτηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και υποψηφίου Δημάρχου.

Θεωρώ ότι σήμερα το σημαντικότερο θέμα που μπορούμε  να μιλήσουμε είναι το συλλαλητήριο που θα γίνει  το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη . Ένα συλλαλητήριο που είναι καθαρά αυθόρμητο μέσα από πρωτοβουλίες πολιτών. Θυμόμαστε όλοι τον Ιανουάριο του έτους που διανύουμε ότι είχαμε συγκεντρωθεί πάρα πολλοί άνθρωποι, μπορεί κ πάνω από 700,000 άνθρωποι παρόντες.

Μέσα από την καρδιά μου σας προσκαλώ όλες και όλους ως απλός πολίτης και με τη θεσμική ιδιότητα που έχω να είμαστε όλοι εκεί. Θεωρώ ότι θα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία και προσκαλώ τον κ. Βοργιαζίδη γιατί έχει θεσμικά αυτή την δυνατότητα και τώρα σε αυτή την ύστατη στιγμή να πάρουμε μια απόφαση σαν σώμα, όπου όλοι μαζί θα ορίσουμε μια επιτροπή από δημοτικούς συμβούλους αν δεν γίνεται να είμαστε όλοι παρόντες εκεί με ένα πανό με το οποίο θα λέει η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική με υπογραφή από τον Δήμο Βέροιας, για να μπορέσουμε να στείλουμε το μήνυμα ως όργανο που εκπροσωπεί τους πολίτες του Δήμου Βέροιας προς όλη την κοινωνία ,προς όλη τη Μακεδονία και προς όλη την Ελλάδα, ότι και οι πολίτες του Δήμου Βέροιας είναι ενωμένοι, είναι αποφασισμένοι και είναι ενάντια σε αυτά που γίνονται σε βάρος των συμφερόντων του ελληνισμού.

Πρέπει να πούμε όλοι δημοσίως ότι η Μακεδονία δεν πωλείται. Πρέπει στα <<κλεφτρόνια>> της ιστορίας, στους βόρειους γείτονές μας, να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα ότι κάποια πράγματα δεν είναι προς συζήτηση όπως είναι η εθνική μας αξιοπρέπεια όπως είναι το όνομά μας που είναι η ψυχή μας. Αυτό πρέπει να το κάνουμε κ. Βοργιαζίδη.

Σας προσκαλώ να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία όλοι μαζί. Δεν έχει νόημα να βγάλουμε ένα ψήφισμα, νόημα έχει να κάνουμε μια επιτροπή σαν Δήμος και με ένα πανό να εμφανιστούμε, να είμαστε μπροστά και να καταδείξουμε και να στείλουμε αυτό το μήνυμα κ. Βοργιαζίδη.

Ο ιστορικός του μέλλοντος δεν ξέρω κατά πόσο θα ασχοληθεί με το έργο σας στο Δήμο Βέροιας αλλά θα ασχοληθεί σίγουρα με όλους μας αν δεν έχουμε δείξει ότι είμαστε εδώ, ότι είμαστε παρόντες και ότι είμαστε αποφασισμένοι θεσμικά να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας για αυτή τη βάρβαρη πράξη ενάντια στη λεηλασία, απέναντι στα συμφέροντα του ελληνισμού και του έθνους

Δεν υπάρχουν σχόλια: