Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Στο Φράγμα Φιλιατρινού Μεσσηνίας ο Γ.Γ.Α.Π.&Δ.Κ.Π. ΥΠΑΑΤ Χ. Κασίμης

Στο Φράγμα Φιλιατρινού Μεσσηνίας 
ο Γ.Γ.Α.Π.&Δ.Κ.Π. ΥΠΑΑΤ Χ. Κασίμης
Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χαράλαμπος Κασίμης, πραγματοποίησε την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017, υπηρεσιακή επίσκεψη στο έργο του Φράγματος λεκάνης Φιλιατρινού Μεσσηνίας.
Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας Α.Π.&Δ.Κ.Π., κ. Χ. Κασίμης, ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους και τις εγκαταστάσεις του φράγματος και ενημερώθηκε για το σύνολο του έργου από τον Διευθυντή Έργου, τον Υπεύθυνο Εργοταξίου, το Τεχνικό Προσωπικό της αναδόχου εταιρείας, καθώς και από τον Προϊστάμενο της Διευθύνουσας Υπηρεσίας και τους Επιβλέποντες, υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του έργου έγινε μέσω της παραλλαγής της επαρχιακής οδού Φιλιατρών – Χριστιανούπολης, η οποία διέρχεται από τη στέψη του φράγματος, όπου διαπιστώθηκε η ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης και η πρόοδος στις εργασίες σήμανσης.
Από τη στέψη του φράγματος παρατηρήθηκε η συγκέντρωση νερού κατά την πρώτη πλήρωση του ταμιευτήρα, ωφέλιμου όγκου περίπου 8 εκατ. κυβικών μέτρων νερού, ο αγωγός μεταφοράς νερού για τη σύνδεση με το προς κατασκευή αρδευτικό δίκτυο, ο πύργος υδροληψίας και το έργο υπερχείλισης. Ο Γενικός Γραμματέας Α.Π.& Δ.Κ.Π., επισκέφθηκε τη στοά αποστραγγίσεων, όπου ενημερώθηκε για την τοποθέτηση και λειτουργία των σωληνώσεων και των βανών και των εντός αυτής της στοάς εγκατεστημένων οργάνων παρακολούθησης και εν συνεχεία στο κτίριο ελέγχου ενημερώθηκε για τα τεστ λειτουργίας, τις ρυθμίσεις των εγκατεστημένων οργάνων και τον τρόπο καταγραφής και διατήρησης των μετρήσεων τους.
Κατά την διάρκεια αυτής της επίσκεψης, στην περιοχή του έργου, ο Γενικός Γραμματέας Α.Π.& Δ.Κ.Π., αναφέρθηκε στις δυνατότητες χρηματοδότησης της κατασκευής των δικτύων άρδευσης του φράγματος, μέσω του ΠΑΑ 2014-2020, για την άρδευση περίπου 34.000 στρεμμάτων της περιοχής στην οποία έχουν αναπτυχθεί, μεταξύ άλλων, και εκτεταμένες θερμοκηπιακές καλλιέργειες.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο έργο, ακολούθησε συζήτηση, στα γραφεία της αναδόχου εταιρείας, όπου ενημερώθηκε, από τους μηχανικούς και τους επιβλέποντες του έργου, σχετικά με τον προγραμματισμό των τελευταίων εργασιών, για την περαίωσή του συνόλου του έργου καθώς και για τον απαιτούμενο χρόνο ολοκλήρωσής του.

foto typos250717
Φράγμα λεκάνης Φιλιατρινού ποταμού στη Μεσσηνία

Δεν υπάρχουν σχόλια: