Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών


Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών
Συνελήφθησαν, στις (22-09-2015) το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 22 & 17 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ειδικότερα χθες το βράδυ, οι δύο κατηγορούμενοι, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται, εισήλθαν σε κατάστημα, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού στη Χαλκίδα, αφαίρεσαν μία ταμειακή μηχανή και τράπηκαν σε φυγή.
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα επιστάμενες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την προσαγωγή του 22χρονου και του 17χρονου, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και συνελήφθησαν.
Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω ενέχονται επιπλέον στις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:
  • Ληστεία χθες πρωινές ώρες, σε βάρος 55χρονου υπηκόου Αλβανίας, στην περιοχή Βαθύ Ευβοίας, όπου με τη χρήση σωματικής βίας, του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (650) ευρώ και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • Κλοπή κινητού τηλεφώνου,  από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 35χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Χαλκίδας.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: