Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της οικιακής βοηθού της που διαπράχθηκε την 19-8-2015 στον Κάλαμο


Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της οικιακής βοηθού της που διαπράχθηκε την 19-8-2015
 στον Κάλαμο
Δράστες είναι η 54χρονη οικιακή βοηθός, υπήκοος Γεωργίας, καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών της
Για την αποδοχή των κλοπιμαίων 
συνελήφθη και μια 35χρονη ομοεθνής της
Εξιχνιάσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής υπόθεση ληστείας σε βάρος 89χρονης και της οικιακής βοηθού της, που διαπράχθηκε την 19-8-2015 στον Κάλαμο Αττικής.
Δράστες είναι η 54χρονη οικιακή βοηθός, αλλοδαπή, υπήκοος Γεωργίας, και άγνωστος αριθμός συνεργών της, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της ψευδορκία καθώς και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Συγκατηγορούμενη για την ίδια υπόθεση, είναι και μία 35χρονη, ομοεθνής της, η οποία συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, την 20-8-2015 η 54χρονη κατέθεσε ενόρκως ότι μεταμεσονύχτιες ώρες της 19-8-2015 δύο άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν με άγνωστο τρόπο στην οικία 89χρονης στον Κάλαμο, όπου εργάζεται ως οικιακή βοηθός τα τελευταία επτά χρόνια. Έπειτα, αφού ακινητοποίησαν την ίδια και την ηλικιωμένη δένοντάς τους, ερεύνησαν τους χώρους και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα.
Με το πέρας της κατάθεσης της, διαπιστώθηκε ότι η 54χρονη δεν διέθετε έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή της στη χώρα και συνελήφθη αρχικά για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, η 54χρονη οικιακή βοηθός βοήθησε τους δράστες να εισέλθουν στην οικία, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά απέναντι στην 89χρονη με αποτέλεσμα να της προκαλέσουν σωματικές βλάβες και να διακομισθεί στο νοσοκομείο.
Ακόμη, στην κατοχή της βρέθηκε τσάντα, εντός της οποία βρισκόταν χρηματικό ποσό και κοσμήματα που άνηκαν στην 89χρονη. Την εν λόγω τσάντα, αποπειράθηκε να παραδώσει στην 35χρονη, η οποία συνελήφθη την στιγμή της παράδοσης, για την αποδοχή των κλοπιμαίων.
Οι συλληφθείσες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: