Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Λευτέρης Μυτιληναίος - Οσα φεγγάρια να μετρήσω


Λευτέρης Μυτιληναίος - Οσα φεγγάρια να μετρήσω 


Ακροβατείς || Γιάννης Μανουσαρίδης New 2016

Ακροβατείς || Γιάννης Μανουσαρίδης New 2016

Τζωρτζίνα Καραχάλιου - Επιμένω Να Θυμάμαι... / Epimeno Na Thimame


Τζωρτζίνα Καραχάλιου - Επιμένω Να Θυμάμαι  Epimeno Na Thimame



Μουσική: Τζωρτζίνα Καραχάλιου, JP
Στίχοι: Νίκη Παπαθεοχάρη
Ενορχήστρωση: JP

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Πλήκτρα: JP
Κιθάρα: Παναγιώτης Βουνάτσος 
Μπάσο: Γιάννης Γρηγορίου 
Τύμπανα: Δημήτρης Αντωνιάδης

LYRICS
Τόσους καιρούς που προσπαθώ να σε ξεχάσω
ξαναγυρίζω στης ψυχής μου την πατρίδα
φιλάω τον τόπο που περνούσες Βήμα_Βήμα
μα της μορφής σου δεν αγγίζω πια το σχήμα

Το ίδιο σώμα να ζητάω το ίδιο στόμα
να κοιμηθώ στην ίδια Αγάπη επιμένω
περαστικός από το χτες και το παρόν μου
Νιώθω να καίγονται οι λέξεις στο μυαλό μου

Επιμένω να θυμάμαι… 
τα κορμιά μας στη σιωπή
τ’ άρωμα σου στον αέρα
της ανάσας σου τον ήχο

Επιμένω να θυμάμαι… 
δυο σκιές από κεριά 
με τα χείλη πυρωμένα 
να παλεύουνε στον τοίχο 
στης ανάσας σου τον ήχο 

Ξαναγυρίζω στης ψυχής μου την πατρίδα 
και μια ερώτηση με πήρε και με λειώνει 
γιατί φυσάει τέτοιος Νοτιάς, Έρωτας Λίβας
γιατί σταγόνες μοναξιάς να ξημερώνει

Επιμένω να θυμάμαι… 
τα κορμιά μας στη σιωπή
τ’ άρωμα σου στον αέρα
της ανάσας σου τον ήχο

Επιμένω να θυμάμαι… 
δυο σκιές από κεριά 
με τα χείλη πυρωμένα
να παλεύουνε στον τοίχο

Επιμένω 

δυο σκιές από κεριά 
με τα χείλη πυρωμένα
να παλεύουνε στον τοίχο
δυο σκιές από κεριά 
με τα χείλη πυρωμένα
να παλεύουνε στον τοίχο

Επιμένω να θυμάμαι… 
τα κορμιά μας στη σιωπή
τ’ άρωμα σου στον αέρα
της ανάσας σου τον ήχο

Επιμένω να θυμάμαι… 
δυο σκιές από κεριά 
με τα χείλη πυρωμένα
να παλεύουνε στον τοίχο
στης ανάσας σου τον ήχο

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί σε περιοχές της Αταλάντης Φθιώτιδας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί
 σε περιοχές της Αταλάντης Φθιώτιδας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επιπλέον ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται
 και για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων & του τελωνειακού κώδικα
Κατασχέθηκαν συνολικά (328,4) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (32) κιλά 
και (540) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, 
(3) αεροβόλα όπλα, (2) σπαθιά κ.α.
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 & 53 ετών, σε περιοχές της Αταλάντης Φθιώτιδας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Επιπλέον ο 53χρονος κατηγορείται και για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και του τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, εντόπισαν αρχικά στις (27-11-2016) το απόγευμα τον 25χρονο και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
  • (5) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (159,24) γραμμαρίων και
  • (2) κινητά τηλέφωνα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθη σήμερα (28-11-2016) το πρωί ο 53χρονος, διότι σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • (169,16) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • (13) κιλά και (810) γραμμάρια ακατέργαστου αδασμολόγητου καπνού,
  • (18) κιλά και (730) γραμμάρια κατεργασμένου αδασμολόγητου καπνού,
  • (3) αεροβόλα όπλα και (2) σπαθιά, καθώς και
  • σπόροι κάνναβης και (90) κενές συσκευασίες καπνού.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Εξιχνιάσθηκαν διαρρήξεις και κλοπές από καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Εξιχνιάσθηκαν διαρρήξεις και κλοπές από καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Για την υπόθεση συνελήφθη 
επ’ αυτοφώρω 19χρονος αλλοδαπός
Η λεία του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 
εμπορεύματα και χρηματικά ποσά
Οι συντονισμένες ενέργειες δικυκλιστών αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στον εντοπισμό και την επ’ αυτοφώρω σύλληψη ατόμου, που ενέχεται σε διαρρήξει και κλοπές από καταστήματα στο κέντρο της πόλης.
Πρόκειται για 19χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία.
Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 25-11-2016, αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 19χρονο, ο οποίος αποπειράθηκε να διαρρήξει κρεοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.
Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, προέκυψε ότι, ο συλληφθείς, το τελευταίο δεκαήμερο προέβη σε επτά ακόμη διαρρήξεις καταστημάτων στην ίδια περιοχή (κρεοπωλεία-παντοπωλείο), από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε εμπορεύματα, χρηματικά ποσά (άνω των 2.000 ευρώ), ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ σε μία περίπτωση ενήργησε από κοινού με έτερο συνεργό του.
Επίσης, τέλη Ιουλίου του 2013, διέρρηξε γραφείο στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το εσωτερικό του οποίου αποπειράθηκε να αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας τα κέρδη ξεπερνουν τα 19 εκατομμύρια ευρώ.

εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας τα κέρδη ξεπερνουν τα 19 εκατομμύρια ευρώ.
Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπολου, σχετικά με εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας
Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης:
Σας καλέσαμε  εδώ για να σας παρουσιάσουμε μια ξεχωριστή υπόθεση, που χειρίστηκε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, με προεξάρχουσα Υπηρεσία την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.
Η παρουσίαση αφορά στην πλήρη αποδόμηση εγκληματικού δικτύου, το όποιο κυριαρχούσε τα τελευταία χρόνια στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Πλατεία Αμερικής, Δροσοπούλου, Προπύλαια, Νομική Σχολή – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Πλατεία Κάνιγγος, Πλατεία Βικτωρίας και περιμετρικά του Κέντρου της Αθήνας ήταν οι κυριότεροι χώροι δραστηριοποίησης του εγκληματικού δικτύου.
Θα ήθελα να σημειώσω ότι η σημερινή υπόθεση αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον κυρίως για δυο λόγους.
Ο πρώτος λόγος είναι ο ιδιαίτερος τρόπος δόμησης, οργάνωσης και δραστηριοποίησης του εγκληματικού δικτύου.
Πρόκειται για ένα πολύπλευρο σχήμα, με κεντρικό σχεδιασμό και οργάνωση, δομημένο σε επτά διαφορετικά επίπεδα, που λειτουργούσαν αυτοτελώς ή συνδυαστικά και κάλυπταν όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριοποίησης στον τομέα των ναρκωτικών.
Από την πρωτογενή παραγωγή, την εισαγωγή και την αποθήκευση μέχρι τη διακίνηση και εμπορία σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης και υδροπονικής κάνναβης καθώς και ηρωίνης και κοκαΐνης.
Το 1ο επίπεδο αφορούσε στην Ηγεσία του δικτύου, το 2ο τα Ηγετικά Στελέχη και τους Εντολείς, το 3ο την πρωτογενή παραγωγή, το 4ο τη διαμετακόμιση ποσοτήτων ναρκωτικών δια της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, το 5ο τους Χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών, το 6ο τους μεταφορείς ναρκωτικών ουσιών και τους διακινητές (dealers) και το 7ο τις υποομάδες των διακινητών του Κέντρου των Αθηνών.
Ο δεύτερος λόγος που καθιστά την υπόθεση αυτή ξεχωριστή, αφορά στο συστηματικό τρόπο που καταφέραμε να φτάσουμε στον «πυρήνα» του εγκληματικού αυτού δικτύου και να το αποδημήσουμε πλήρως.
Είναι γνωστό ότι οι αστυνομικές Αρχές και ιδίως οι Υπηρεσίες Ασφάλειας, στο διαρκή αγώνα κατά των ναρκωτικών, είχαν εστιάσει στα κυκλώματα που δρούσαν στο κέντρο της Αθήνας και με συντονισμένες επιχειρήσεις είχαν σημειώσει αρκετές επιτυχίες στον τομέα αυτό.
Από τη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών είχε γίνει ορατό ότι λειτουργούσε κεντρικός πυρήνας, που διηύθυνε όλο τα επιμέρους στάδια διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Από τις αρχές του χρόνου, με βάση συντονισμένο σχέδιο, προχωρήσαμε βήμα – βήμα και καταφέραμε σταδιακά να διακριβώσουμε όλο το πλέγμα και τη σύνθεση του εγκληματικού αυτού δικτύου, να ταυτοποιήσουμε τα μέλη του και να καταλήξουμε σε συλλήψεις, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιηθήκαν σε διάφορες περιοχές.
Ο Απολογισμός της υπόθεσης αυτής είναι ότι συνελήφθησαν (97) άτομα, εκ των οποίων τα τριάντα έξι (36) κατά τη διάρκεια της σταδιακής αποδόμησης της εγκληματικής οργάνωσης και επιπλέον δυο (2) ηγετικά μέλη, οι οποίοι είναι ήδη κρατούμενοι σε καταστήματα κράτησης από παλαιές υποθέσεις ναρκωτικών, καθώς και πενήντα εννέα (59) άτομα κατά τη διάρκεια της οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της 25 και 26/11/2016.
Ο απολογισμός, όσον αφορά στο παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισε το εγκληματικό δίκτυο, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα δεκαεννέα (19) εκατομμύρια ευρώ για το χρονικό διάστημα το οποίο ερευνήθηκε από την υπηρεσία μας.
Θέλω να συγχαρώ όλες τις Υπηρεσίες που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής και κυρίως την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για τον υποδειγματικό τρόπο που χειρίστηκε την εξάρθρωση του δικτύου αυτού.
Το μήνυμα το οποίο στέλνει η Ελληνική Αστυνομία είναι ότι θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε αυτούς που με σκοπό το κέρδος εμπορεύονται την εξάρτηση και το θάνατο.
Σας ευχαριστώ.
Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρονόπουλος Θεόδωρος:
Όπως σας προανέφερε ο κ. Διοικητής, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη συνολικά από (146) μέλη, που δραστηριοποιούνταν στην πρωτογενή παραγωγή, εισαγωγή, αποθήκευση, εμπορία και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης και υδροπονικής κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών, στο κέντρο των Αθηνών.
Για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί συνολικά (97) άτομα, αφρικανικής, αλβανικής, ελληνικής, βουλγαρικής, ρουμανικής καταγωγής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας για ναρκωτικά.
Συγκεκριμένα τα (59) άτομα συνελήφθησαν, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 25 και 26 Νοεμβρίου 2016, με τη συνδρομή Εισαγγελικών Λειτουργών, κατά την οποία διενεργήθηκε πλήθος ερευνών σε κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Τα υπόλοιπα (38) μέλη της οργάνωσης έχουν ήδη συλληφθεί για την εμπλοκή τους σε ομοειδής υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια προηγούμενων αστυνομικών επιχειρήσεων και κρατούνται σε σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ συμπεριλαμβάνονται και (2) ηγετικά μέλη της οργάνωσης.
Παράλληλα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται, για την εμπλοκή τους στις παράνομες δραστηριότητες της οργάνωσης, άλλα (46) άτομα τα οποία και αναζητούνται.
Για την πλήρη αποδόμηση και διακρίβωση όλου του εύρους της παράνομης δραστηριότητας των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, προηγήθηκε πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν σημαντικά στοιχεία και δεδομένων που προέκυψαν, από προηγούμενες υποθέσεις, αξιοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και τεχνολογικά μέσα, ενώ δημιουργήθηκαν τα «προφίλ» (profiling) των εμπλεκομένων.
Πιο αναλυτικά, από την εξέλιξη των ερευνών διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση ήταν δομημένη ιεραρχικά σε (7) επίπεδα ως εξής:
  • Στο ανώτατο επίπεδο τοποθετείται υπήκοος Αλβανίας, ευρισκόμενος στην Αλβανία, ο οποίος και αποτελεί το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης,
  • (4) υπήκοοι Αλβανίας, αποτελούν τα ηγετικά στελέχη – εντολείς της οργάνωσης,
  • (7) άτομα από τα οποία (3) υπήκοοι Αλβανίας και (4) ημεδαποί, δραστηριοποιούνταν στη πρωτογενή παραγωγή και καλλιέργεια κάνναβης,
  • (3) ημεδαποί ήταν επιφορτισμένοι με την διαμετακόμιση ποσοτήτων ναρκωτικών δια της Ελληνοαλβανικής μεθορίου,
  • (20) άτομα από τα οποία (17) υπήκοοι Αλβανίας, ημεδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας και υπήκοος Ρουμανίας, είχαν καθοριστεί ως υπεύθυνοι των χώρων αποθηκεύσεως των ναρκωτικών ουσιών,
  • (10) άτομα από τα όποια (6) υπήκοοι Αλβανίας, (3) ημεδαποί και υπήκοος Βουλγαρίας, αποτελούσαν τους μεταφορείς ναρκωτικών ουσιών στους διακινητές - (dealers) και στο τελικό επίπεδο,
  • τοποθετείται το «δίκτυο» των διαφόρων υποομάδων διακινητών των ναρκωτικών ουσιών, σε διάφορα σημεία του Κέντρου της Αθήνας.
Αναφορικά με το «δίκτυο» των υποομάδων διακίνησης των ναρκωτικών, διακριβώθηκε η διασύνδεση μεταξύ τους, αφού κάποια μέλη μιας ομάδας δραστηριοποιούνταν με εναλλασσόμενους ρόλους και σε άλλες ομάδες. Ορμητήριο και χώρος συγκεντρώσεως των διακινητών, αποτελούσε καφετέρια στην Πλατεία Αμερικής, της οποία ο προσωρινά υπεύθυνος και μέλος της οργανώσεως, είναι μεταξύ των συλληφθέντων.
Επίσης ταυτοποιήθηκαν (30) και πλέον άτομα, κυρίως Αφρικανικής καταγωγής, που προέβαιναν στην πώληση των ναρκωτικών ουσιών και είχαν τον ρόλο των διακινητών ( dealers ) σε διάφορα σημεία του Κέντρου των Αθηνών και συγκεκριμένα: Πλατεία Αμερικής, Δροσοπούλου, Προπύλαια, Νομική Σχολή – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Πλατεία Κάνιγγος, Πλατεία Βικτωρίας και περιμετρικώς του Κέντρου των Αθηνών.
Επίσης διαπιστώθηκε η εγκληματική δράση ενός εκ των συλληφθέντων, υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες τους μικροδιακινητές και δρούσε ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των εγκληματικών ομάδων συμπατριωτών του, που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή στη Χώρα μας, ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία, την αποθήκευσή τους σε διάφορους χώρους στην Αττική, αλλά και στην πρωτογενή παραγωγή κάνναβης και κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.
Κατά τη διάρκεια αποδόμησης - εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν συνολικά σαράντα πέντε (45) κατ’ οίκον έρευνες, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (433) κιλά και (400) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • (6) κιλά κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,
  • (100) γραμμάρια ηρωίνης,
  • φυτεία κάνναβης (1300) δενδρυλλίων (σχετικό το από 8-9-2016 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής),
  • (2) φυτείες κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, συνολικά (300) δενδρυλλίων και πλήρης εργαστηριακός εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης (σχετικό το από 18-10-2016 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής)
  • μεγάλος αριθμός ζυγαριών ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ,
  • μεγάλος αριθμός κερδισμένων δελτίων του Ο.Π.Α.Π (με τα οποία εκτιμάται ότι η οργάνωση νομιμοποιούσε μέρος των εσόδων της από τις εγκληματικές δραστηριότητες) καθώς και
  • (10) αυτοκίνητα, (2) μοτοσυκλέτες και φορτηγό.
Εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητας της έχει διακινήσει επιπλέον:
  • τόνος και 235 κιλά κάνναβης,
  • κιλό και 600 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • μισό κιλό ηρωίνης,
  • μισό κιλό MDMA και
  • κιλά κάνναβης , υδροπονικής καλλιέργειας.
Παράλληλα, το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε κατά τη δραστηριότητά, εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 19 εκατομμύρια ευρώ.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου και παραπέμφθηκαν για τη διενέργεια Κύριας Ανάκρισης.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

"Για πόσο ακόμα;" New single ©2016





"Για πόσο ακόμα;" New single ©2016

Σ’ έναν κόσμο που, εδώ και χρόνια, έχει χάσει τον εαυτό του, η αλήθεια αποτελεί –πλέον- τη μοναδική διέξοδο και επιλογή για την κατάκτηση της ευτυχίας.

Μετά από δύο χρόνια συνεργασίας και περιοδείας τους σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο τραγουδοποιός Νικόλας Λειβαδίτης(nL) εμπιστεύεται την ερμηνεύτρια Μαρία Καλούδη και της υπογράφει τη νέα της δισκογραφική δουλειά, με τίτλο: «Για πόσο ακόμα;»
Μία σκέψη της ταλαντούχας ερμηνεύτριας ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει το δημιουργικό πνεύμα του συνθέτη και στιχουργού.

“Για πόσο ακόμα θ’ αντέχουμε να μην είμαστε ο εαυτός μας;”

Άμεσος στίχος, επιθετικά τύμπανα και ηλεκτρικές κιθάρες σε συνδυασμό μ’ ένα κλαρίνο που “αναρωτιέται” κι ένα κανονάκι που “βομβαρδίζει” συναισθηματικά την ατμόσφαιρα.
Η ερμηνεία της Μαρίας Καλούδη δίνει τη χαριστική βολή και τροφή για σκέψη.

Για πόσο ακόμα θα αποσιωπούμε την αλήθεια μας;
Για πόσο ακόμα;
Η επιλογή, δική μας

Καλή σας ακρόαση.

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ;

Μέσα στον κόσμο αυτό που γεννήθηκα
μου’ πανε να σωπάσω κι αρνήθηκα
μου’ πανε μην ανοίγω το στόμα μου
μες στο ψέμα να ζω.

Όμως έχω τη σπίθα στο βλέμμα μου 
και αλήθεια ρέει στο αίμα μου.
Στη σιωπή μου, για χρόνια, βυθίστηκα
νιώθω πως θα πνιγώ.

Για πόσο ακόμα
θα ζω με σώμα δανεικό:
Για πόσο ακόμα 
θα κρατάω το στόμα μου κλειστό:

Μέσα στον ύπνο μου όνειρα χίμαιρες
κι οι αγάπες πάντα εφήμερες.
Προδοσία, τριάντα αργύρια
κι ούτε ένα φιλί.

Ετήσιος χορός Εύξεινου Λέσχης Ποντίων Νάουσας στο οικογενειακό κέντρο "ΣΕΙΡΙΟΣ"


Ετήσιος χορός 

Εύξεινου Λέσχης Ποντίων Νάουσας 

στο οικογενειακό κέντρο "ΣΕΙΡΙΟΣ"

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως "Ο Κυριακίδης", σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό της την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00 στο οικογενειακό κέντρο "ΣΕΙΡΙΟΣ", στο Μακροχώρι Βέροιας.

Στο πρόγραμμα, κορυφαίοι καλλιτέχνες του Κρητικού και Ποντιακού πενταγράμμου. Ο Νίκος Ζωιδάκης και ο Στάθης Νικολαΐδης, μαζί με τους Κώστα Καραπαναγιωτίδη, Γιάννη Χωραφαΐδη, Γιώργο Ορδουλίδη, Δημήτρη Φουντουκίδη, Στέλιο Παπαδάκη, Μανώλη Νικολουδάκη και Μίλτος Παπαϊωάννου.

Είσοδος 5 €
Τηλ. κρατήσεων: 697 2020 962 (Φανιάδης Φώτης)

Θα υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ λεωφορείο απ' την Νάουσα, για να μεταφέρει όσους το επιθυμούν ή δεν έχουν μεταφορικό μέσο.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ







ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ


ΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ


Μουσική & στίχοι - Γ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
Ερμηνεία - ΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
Επιμέλεια Video clip -ΚΛΕΟΝΙΚΗ
κυκλοφορεί απο alpharecords
CD Έχεις τόσα.... απο μένα να θυμασαι

Ενορχήστρωση - προγραμματισμός :
ΜΑΝΤΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ- ΧΑΤΖΗΓΑΛΗΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ηχογράφηση : STUDIO DIVA
Επαιξαν οι μουσικοί :
ΧΑΤΖΗΓΑΛΗΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ : Μπουζούκι
ΜΑΝΤΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ : Μπουζούκι,τζουρά,κιθάρα,τζουμπούς
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ : Πλήκτρα
ΠΕΡΟΓΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ : Τύμπανα , κρουστά
ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ : Φωνητικά

Παραγωγή : ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΥΔΙΑ LIVE

Κυκλοφορεί απο alpharecords
CD Έχεις τόσα.... απο μένα να θυμάσαι

Μου κάνεις τον πόνο μου γιορτή !! Μπράβο σου
και το γλεντάς με την καρδιά σου
μα όλα είναι δανεικά ,σ'αυτόν το ψεύτη το ντουνιά
μη το ξεχνάς πως θα'ρθει και η σειρά σου .

Από γυναίκες σαν και σένα 
τι κανείς να περιμένει
η τον κλειδώνουν στο δαφνί
η φυλακή πηγαίνει.

Μου κάνεις τον πόνο μου γιορτή !! Λάθος σου
δεν είμαι εγώ κάποιος τυχαίος
αυτοι που ξέρουνε πολλά κλαίνε γελάνε πιο καλά
αυτος που θα γελάσει τελευταίος .

AΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

AΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΔΕΣΜΟΣ 
ΗΛΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ



ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ
παρακατω εχει το σημα του face

Ο Κώστας Γαβρόγλου στη Θράκη, με Μητροπολίτες, Μουφτήδες και εκπαιδευτικούς

gavr tsipras 400px 2
Ο Κώστας Γαβρόγλου στη Θράκη,
 με Μητροπολίτες, Μουφτήδες
 και εκπαιδευτικούς
Τρεις διαδοχικές συναντήσεις είχε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, στο περιθώριο της περιοδείας του πρωθυπουργού στη Θράκη, τον οποίο συνόδευε.
Αρχικά συναντήθηκε στα γραφεία της Μουφτείας Κομοτηνής με τον Σοφολογιότατο Μουφτή Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή και τον Σοφολογιότατο Μουφτή Ξάνθης, Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου.
Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, οι δύο Μουφτήδες περιέγραψαν στον υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία της Μουφτείας και τον συνεχάρησαν για το σεβασμό και τη φροντίδα με την οποία το υπουργείο αντιμετωπίζει τη μουσουλμανική θρησκευτική εκπαίδευση.
Οι Μουφτήδες δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν ιδιαίτερη τιμή για το γεγονός ότι το υπουργείο δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα του την απάντηση των Σοφολογιοτάτων για μείζονα θέματα του Ισλάμ και εξήραν την ευαισθησία του υπουργού για τις θρησκευτικές ελευθερίες.
Ο κ. Γαβρόγλου είχε συνάντηση και με τέσσερεις Μητροπολίτες, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας Κομοτηνής: τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και Τραϊνουπόλεως, κ.κ. Άνθιμο, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, κ.κ.Δαμασκηνό, τον ​Σεβασμιότατο Μητροπολίτη​ Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμονα και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμονα.
Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, οι Μητροπολίτες επέμειναν στην ανάγκη η Ελλάδα να αναδείξει την αρμονική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη, που μπορεί να αποτελέσει πανευρωπαϊκό παράδειγμα. Επικαλέστηκαν, μάλιστα, τη δήλωση του πρωθυπουργού: «Δεν επιτρέπουμε σε καμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών.»
Ο υπουργός προσκάλεσε τους Μητροπολίτες καθώς και τους Μουφτήδες στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν εκτενέστερα και επί συγκεκριμένων υπομνημάτων τα θέματα που ετέθησαν.
 Ο Κώστας Γαβρόγλου κατά την περιοδεία του επισκέφθηκε και το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και τους καθηγητές του σχολείου.

Προσλήψεις 359 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης σε ΣΜΕΑΕ-ΤΕ

amea 400px
Προσλήψεις 359 αναπληρωτών 
εκπαιδευτικών 
Α/θμιας Εκπ/σης σε ΣΜΕΑΕ-ΤΕ
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 359 εκπ/κοι των κλάδων ΠΕ71, ΠΕ70.50, ΠΕ70, ΠΕ60.50 και ΠΕ11.01 για την απασχόληση στις ΣΜΕΑΕ και στα Τμήματα Ένταξης με πιστώσεις τακτικού και πιστώσεις ΕΣΠΑ [Πράξη «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2016-2017» με κωδικό ΟΠΣ 5001975 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπ/σης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 28 έως και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 και θα τοποθετηθούν με απόφαση του οικείου Δ/ντη Εκπ/σης σε κενές θέσεις των σχολικών μονάδων της περιοχής που προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Κατασχέθηκαν 126,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 12 ναρκωτικά δισκία και 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών στο Νομό Ξάνθης
Κατασχέθηκαν 126,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 12 ναρκωτικά δισκία και 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
Συνελήφθησαν στις (24-11-2016), στο Νομό Ξάνθης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 23, 22, 19 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 23 και 22 ετών, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που επέβαιναν, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του, μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 120 γραμμαρίων.
Επίσης, στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκαν μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και 12 ναρκωτικά δισκία, ενώ, όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση.
Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν τον 18χρονο, διότι κατείχε μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,5 γραμμαρίων.
Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν τον 19χρονο, διότι εντόπισαν στην κατοχή του δύο (2) νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Κατασχέθηκαν συνολικά 126,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 12 ναρκωτικά δισκία και 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένου τύπου, τα οποία πωλούσε αποσυναρμολογημένα ως ανταλλακτικά ή εξ’ ολοκλήρου με παραποιημένα στοιχεία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένου τύπου, τα οποία πωλούσε αποσυναρμολογημένα ως ανταλλακτικά ή εξ’ ολοκλήρου με παραποιημένα στοιχεία
Συνελήφθησαν έντεκα (11) μέλη της σπείρας (έξι ημεδαποί και πέντε αλλοδαποί) εκ των οποίων και δύο (2) έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης
Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 
επτά (7) επιπλέον μέλη της σπείρας
Εξιχνιάσθηκαν δεκαεπτά (17) 
περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων
Επιπλέον εξιχνιάσθηκαν μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας, μία (1) περίπτωση ληστείας, μία (1) περίπτωση κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων
και μία (1) υπόθεση μαστροπείας
Κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) αυτοκίνητα 
καθώς και πλήθος εξαρτημάτων, 
πινακίδων και διαρρηκτικών εργαλείων
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένου τύπου, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση είτε αποσυναρμολογημένα ως ανταλλακτικά είτε εξ’ ολοκλήρου με παραποιημένα στοιχεία.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δεκαοκτώ (18) ατόμων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της πλαστογραφίας και της ληστείας καθώς και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί φωτοβολίδων.
Συνελήφθησαν στις 22-11-2016, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας τοπικής αρμοδιότητας και της Ο.Π.Κ.Ε., εννέα (9) άτομα, εκ των οποίων έξι (6) ημεδαποί ηλικίας από 22 έως 33 ετών, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 19 και 22 ετών και ένας 25χρονος υπήκοος Ρουμανίας. Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω είναι και δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, 21 και 24 ετών, έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.
Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από τις αρχές του χρόνου εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένου τύπου, από διάφορες περιοχές της Αττικής. Στη συνέχεια τα οδηγούσαν και τα στάθμευαν σε περιοχή των Αχαρνών, την οποία επιτηρούσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο εντοπισμού τους από σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού (GPS) που πιθανώς διέθεταν. Ακολούθως τα μετέφεραν σε συνεργείο αυτοκινήτων με σκοπό την αποσυναρμολόγηση ή παραποίηση τους για μετέπειτα πώληση.
Για τον σκοπό αυτό, τα μέλη της σπείρας είχαν διακριτούς ρόλους και λειτουργούσαν μεθοδικά και σχεδιασμένα. Συγκεκριμένα, βασικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος των Φυλακών, για διάπραξη όμοιων αδικημάτων και ο οποίος καθοδηγούσε, μέσω του 22χρονου αδελφού του, τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας σχετικά με τον τρόπο διάπραξης των κλοπών. Ο 22χρονος μάλιστα κατείχε και διαχειριζόταν το λογισμικό με το οποίο παρέκαμπταν τα συστήματα ασφαλείας (immobilizer) των οχημάτων, καθώς και το ειδικό εξάρτημα "φύσα".
Από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, άλλοι είχαν αναλάβει τον εντοπισμό των οχημάτων (ανιχνευτές), άλλοι την διάπραξη των κλοπών και την μεταφορά τους στις Αχαρνές και άλλοι την αποσυναρμολόγηση στο συνεργείο.
Από έρευνα που διενεργήθηκε στο συνεργείο ιδιοκτησίας του 33χρονου ημεδαπού συλληφθέντα καθώς και στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δεκαπέντε (15) αυτοκίνητα, πλήθος εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρια, κροτίδες, μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, κινητά τηλέφωνα, φυσίγγιο, κουκούλα τύπου full face και το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ.
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ επιπλέον εξιχνιάσθηκε και μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας, μία (1) περίπτωση ληστείας, μία (1) υπόθεση κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και μία (1) υπόθεση μαστροπείας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.