Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Σύλληψη για για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο από το ΤΑ Βέροιας


Σύλληψη για μη καταβολή χρεών

 προς το Δημόσιο

 από το ΤΑ Βέροιας


Συνελήφθη χθες (30-7-2016) το βράδυ στην Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 60χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη δικαστική δίωξη μαθητών στην Κεφαλονιά

kids 2
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας 
σχετικά με τη δικαστική δίωξη μαθητών
 στην Κεφαλονιά
Με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μαθητών του Λυκείου και του Γυμνασίου Σάμης Κεφαλονιάς, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις στα σχολεία τους, το Υπουργείο Παιδείας, δηλώνει για μια ακόμη φορά την πλήρη αντίθεσή του στην πρακτική να οδηγούνται μαθητές/τριες στα δικαστήρια για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις που αποφασίζει συλλογικά η μαθητική κοινότητα. Αυτή η αντίθεση βασίζεται πρωτίστως σε παιδαγωγικές αρχές, τις οποίες οφείλουν να σέβονται πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και είναι ανεξάρτητη από τη συμφωνία ή τη διαφωνία με τον τρόπο που οι μαθητές/τριες διεκδικούν κάθε φορά τα αιτήματά τους.
Εκφράζοντας δε και στην πράξη αυτή του την πολιτική, το Υπουργείο Παιδείας προώθησε πρόσφατα την ψήφιση διάταξης νόμου (αρ. 45 παρ. 2 του ν. 4386/16) με την οποία καταργήθηκε η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999 που κυρώθηκε με το ν.2811/2000, η οποία ποινικοποιούσε τις κινητοποιήσεις των μαθητών/τριών οδηγώντας παράλληλα ανήλικα παιδιά στα περίφημα «μαθητοδικεία».

ΡΕΓΓΙΝΑ ΒΡΑΧΙΩΤΗ "Με παιδεύεις με ζηλεύεις"


ΡΕΓΓΙΝΑ ΒΡΑΧΙΩΤΗ 
"Με παιδεύεις με ζηλεύεις"

Ntinos Aleksandris - Touto To Moro [Official Audio]

Λευτέρης Μυτιληναίος - Οσα φεγγάρια να μετρήσω


Λευτέρης Μυτιληναίος - Οσα φεγγάρια να μετρήσω 


Γιάννης Ρενιέρης / John Renieris ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ


Γιάννης Ρενιέρης / John Renieris 
ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ

'Οπως φοβόμουν το σκοτάδι - Σκορπιδέας Φώτης



Σ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΗΛΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ



Σ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
 ΗΛΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Εντοπίστηκε φυτεία με 85 δενδρύλλια κάνναβης σε ορεινή τοποθεσία, στο Ρέθυμνο

Εντοπίστηκε φυτεία 
με 85 δενδρύλλια κάνναβης 
σε ορεινή τοποθεσία, στο Ρέθυμνο
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες
 για τον εντοπισμό των δραστών
Εντοπίστηκαν, στις (29.07.2016) το πρωί, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Μυλοποτάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, ογδόντα πέντε (85) δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εξερεύνησης, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών.
Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Μυλοποτάμου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, (85) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως ένα μέτρο, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Ενεργούνται έρευνες, στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ η προανάκριση, συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.

Συνελήφθη 29χρονος στον Πύργο που αναζητούνταν για υπόθεση βιασμού


Συνελήφθη 29χρονος  στον Πύργο που αναζητούνταν για υπόθεση βιασμού
Σε βάρος του είχε εκδοθεί 
ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας
Συνελήφθη, στις (28-7-2016) το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας.
Ο δράστης αναζητούνταν για υπόθεση βιασμού που είχε διαπράξει το έτος 2014 στην Ηλεία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Β. Αποστόλου: Ο κρόκος αποτελεί βασικό «εργαλείο» για τον αγροτικό χώρο της Κοζάνης

Β. Αποστόλου: Ο κρόκος αποτελεί 

βασικό «εργαλείο»

 για τον αγροτικό χώρο της Κοζάνης

Με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κρόκου Κοζάνης συναντήθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.
Στη συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα του Συνεταιρισμού, ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια στήριξης των συνεταιρισμένων παραγωγών και της ιστορικά διαμορφωμένης, κοινωνικής συλλογικής τους επιχειρηματικής προσπάθειας, σε ένα κατ’ εξοχήν ανταγωνιστικό και εξαγωγικό προϊόν όπως είναι ο κρόκος, που αποτελεί, όπως είπε, βασικό «εργαλείο» για τον αγροτικό χώρο της Κοζάνης.
Ο κ. Αποστόλου τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την αναγκαστικότητα του Συνεταιρισμού Κρόκου Κοζάνης και πρόσθεσε ότι εξετάζεται από το ΥΠΑΑΤ η δυνατότητα καταβολής συνδεδεμένης ενίσχυσης στους παραγωγούς που βεβαίως διακινούν το προϊόν τους μέσα από τον συνεταιριστικό φορέα τους.
foto typos280716b

Ψεύδη και ανακρίβειες για την Ιδιωτική Εκπαίδευση

23 12 15 mathites
 Ψεύδη και ανακρίβειες 
για την Ιδιωτική Εκπαίδευση
Με νέα ψεύδη και ανακρίβειες η ΝΔ διά του κ. Φορτσάκη και η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με το σημερινό της πρωτοσέλιδο επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη αναφορικά με το άρθρο για την ιδιωτική εκπαίδευση που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας. Τόσο ο κ. Φορτσάκης όσο και η εφημερίδα διαπράττουν το πρωτοφανές: αναλύουν και σχολιάζουν άρθρο νόμου που αφορά στην ιδιωτική εκπαίδευση το οποίο όμως είναι διαφορετικό από αυτό που έχει κατατεθεί στη Βουλή!
Δεν θα πρέπει να προξενεί εντύπωση βέβαια, το γεγονός ότι στην πραγματικότητα αυτές οι τοποθετήσεις αναμασούν αυτούσιες τις σχετικές ανακοινώσεις της ηγεσίας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ), αποκαλύπτοντας τις σχεδόν αιμομικτικές σχέσεις της ηγεσίας της ΝΔ και του φιλικού της τύπου με σκληρά και πολύ ισχυρά συντεχνιακά συμφέροντα.
Αυτά που ισχυρίζονται, δεν έχουν βέβαια καμία σχέση με το άρθρο νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον Υπουργό Παιδείας. Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ότι τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να πραγματοποιούν οποιαδήποτε εκπαιδευτική δράση πέραν του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος με μία προϋπόθεση: να τη δηλώνουν, ώστε, το Υπουργείο Παιδείας να ελέγχει τα τυπικά προσόντα των διδασκόντων και τους όρους εργασίας τους, προκειμένου, να χτυπηθεί η μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή. Επίσης, το άρθρο δεν αφαιρεί τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να απολύουν εκπαιδευτικούς με μία προϋπόθεση που ισχύει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη: Να αιτιολογούν επαρκώς την απόλυση.
Βέβαια η καλομαθημένη συντεχνία των ιδιοκτητών έχει εξεγερθεί διότι οι κύριοι αυτοί δεν θέλουν ούτε την αξιολόγηση ούτε να τους ελέγχει κανείς, θέλουν όμως τα σχολεία τους να εκδίδουν ισότιμους τίτλους σπουδών με τα δημόσια. Και σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν αρωγούς τους συνήθεις: τη ΝΔ και εκείνα τα «πρόθυμα» ΜΜΕ που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να γράψουν οτιδήποτε για ένα νόμο χωρίς να θεωρούν απαραίτητο να αναφέρονται στον ίδιο το νόμο.
Αρκεί να έχουν διαβάσει τις ανακοινώσεις του ΣΙΕΙΕ …

Οι ενέργειες του Υπουργείου για το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο


 Οι ενέργειες του Υπουργείου 
για το ελληνικό σχολείο στο Μόναχο
Την 20η Ιουλίου 2016 ο Δήμος Μονάχου έλαβε την οδυνηρή για εμάς, τους Έλληνες, ομόφωνη απόφαση να ανακτήσει το 11 στρεμμάτων οικόπεδο που παραχωρήθηκε προκειμένου να οικοδομηθεί το ελληνικό σχολείο.
Την επόμενη, 21 Ιουλίου, ο Δήμος με υπαλλήλους του σφράγισε με δική του κλειδαριά το εργοτάξιο και ανέλαβε ο ίδιος πλέον την φύλαξη του.
Όσο δύσκολο κι αν είναι να ανατραπεί η απόφαση του Δήμου Μονάχου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δήλωσε εξ αρχής την ανυποχώρητη βούλησή του να παλέψει για την αναστολή της. Έτσι προέβη στις ακόλουθες ενέργειες :
  1. Ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης την 25η Ιουλίου απέστειλε εξώδικο έγγραφο κατά της απόφασης και των ενεργειών του Δήμου Μονάχου.
  2. Ζήτησε συνάντηση με τον κ. Αξελ Μάρκβαρτ, διευθυντή της υπηρεσίας των Δημοτικών Υποθέσεων του Δήμου Μονάχου. Κατά την συνάντηση αποφασίστηκε να συνταχθεί υπόμνημα στο οποίο να αναφέρεται ότι:
α. η ελληνική πλευρά θα πρέπει έως την 9/9/2016 να υποβάλει πλήρως αιτιολογημένη και ρεαλιστική πρόταση, η οποία, εφόσον την μελετήσει ο κ. Μάρκβαρτ και την εγκρίνει, θα αποτελέσει και τη βάση για τροποποίηση της συμφωνίας του Αυγούστου του 2015 με όρους τέτοιους, ώστε να είναι εφικτή η ολοκλήρωση του έργου. Η τροποποιητική συμφωνία θα εισαχθεί προς συζήτηση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μονάχου την 6/10/2016.
β. ο δικηγόρος Γεώργιος Βλαχόπουλος εξουσιοδοτείται να παραλάβει το κλειδί από το εργοτάξιο έτσι, ώστε έως την τελική ρύθμιση του ζητήματος του σχολείου, η νομή και η ευθύνη της φύλαξης να παραμείνει στην ελληνική πλευρά.
Είναι σαφές ότι, βάσει του πρωτοκόλλου που υπεγράφη, ανοίγει ένας δρόμος για την οικοδόμηση του ελληνικού σχολείου, που αποτελεί εθνικό στόχο.
Γι’ αυτό το Υπουργείο Παιδείας καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεισφέρουν, η καθεμία και ο καθένας, με τον τρόπο του/ της, στην ευόδωση του εθνικού αυτού στόχου.

Ανακοίνωση Τροχαίας για εργασίες στην οδό Γρ. Λαμπράκη



Ανακοίνωση Τροχαίας για εργασίες

 στην οδό Γρ. Λαμπράκη

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση ασφαλτόστρωσης λωρίδων κυκλοφορίας μέσων μαζικής μετακίνησης βασικού οδικού δικτύου του Δήμου Θεσσαλονίκης», που εκτελείται από το Δήμο Θεσσαλονίκης, από την 07.00΄ πρωινή μέχρι τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (01-08-2016), της Τρίτης (02-08-2016) και της Πέμπτης (04-08-2016) θα πραγματοποιηθούν εργασίες στην οδό Γρ.Λαμπράκη. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς την οδό Διαγόρα της οδού Λαμπράκη, σε μέγιστο μήκος πενήντα (50) μέτρων, μεταξύ των οδών Τριπτολέμου Διαγόρα. Συνεπεία του ανωτέρω θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Τριπτολέμου, μεταξύ των οδών Στοβαίου και Λαμπράκη.
  • Θα διακόπτεται τμηματικά και ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς την οδό Πάπουλα της οδού Λαμπράκη, σε μέγιστο κάθε φορά μήκος πενήντα (50) μέτρων, μεταξύ των οδών Διαγόρα και Πάπουλα. Συνεπεία του ανωτέρω θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Τυρολόης, μεταξύ των οδών Υπατίας και Λαμπράκη και στη συμβολή της οδού Τριπτολέμου με την οδό Λαμπράκη.
  • Θα διακόπτεται τμηματικά και ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς την οδό Δ.Χαρίση της οδού Λαμπράκη, σε μέγιστο κάθε φορά μήκος πενήντα (50) μέτρων, μεταξύ των οδών Διαγόρα και Επιδαύρου. Συνεπεία του ανωτέρω θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Πολυγνώτου πριν τη συμβολή της με την οδό Λαμπράκη.
  • Θα διακόπτεται τμηματικά και ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς την οδό Διαγόρα της οδού Λαμπράκη, σε μέγιστο κάθε φορά μήκος πενήντα (50) μέτρων, μεταξύ των οδών Πρωτογένους και Επιδαύρου. Συνεπεία του ανωτέρω θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Πολυβίου Ιστορικού, μεταξύ των οδών Λαμπράκη και Υπατίας.
  • Θα διακόπτεται τμηματικά και ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς την οδό Παυσίλυπου της οδού Λαμπράκη, σε μέγιστο κάθε φορά μήκος πενήντα (50) μέτρων, μεταξύ των οδών Επιδαύρου και Παυσίλυπου. Συνεπεία του ανωτέρω θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Ερεχθέως, μεταξύ των οδών Αρχιλόχου και Λαμπράκη.
  • Θα διακόπτεται τμηματικά και ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς την οδό Δ.Χαρίση της οδού Λαμπράκη, σε μέγιστο κάθε φορά μήκος πενήντα (50) μέτρων, μεταξύ των οδών Παυσίλυπου και Ερεχθέως. Συνεπεία του ανωτέρω θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Ολυμπίας, μεταξύ των οδών Σεμέλης και Λαμπράκη.
  • Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται εναλλάξ με τη βοήθεια σημαιοφόρων από το ελεύθερο κάθε φορά ρεύμα πορείας της οδού.
Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, θα ληφθούν μέτρα τροχαίας και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές ανάγκες που θα προκύψουν, στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και τις ενδείξεις των πινακίδων σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΡΕΓΓΙΝΑ ΒΡΑΧΙΩΤΗ "Με παιδεύεις με ζηλεύεις"


ΡΕΓΓΙΝΑ ΒΡΑΧΙΩΤΗ 
"Με παιδεύεις με ζηλεύεις"

Ράνια Τέκου - Ο άντρας είμαι εγώ

Ράνια Τέκου - Ο άντρας είμαι εγώ 
 O antras eimai ego - Rania Tekou 
( Official Music Video)

ROOM 9 LUXURIOUS BEACH BAR ΒΕΡΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ
ΤΟΥ 
DIAVATAKIS WEB RADIO 
ΑΠΟ ΤΟ
ROOM 9 LUXURIOUS BEACH BAR 
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΚΟΥΕΙ 
 DIAVATAKIS WEB RADIO 
ΕΧΕΙ  ΕΚΠΤΩΣΗ 20%

Απο το Diavatakis web radio
και το Room 9 luxurious beach bar


ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και ΚΑΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ

Σύλληψη τριών ατόμων στην Καστοριά για κατοχή ναρκωτικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Σύλληψη τριών ατόμων στην Καστοριά 
για κατοχή ναρκωτικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα
Στη σύλληψη τριών ημεδαπών (24, 27 και 30 χρονών) οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα κατά περίπτωση, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, το βράδυ της 26-07-2016, στην Καστοριά.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών εντοπίστηκε στην Εγνατία οδό Ι.Χ.Ε. οδηγούμενο από τον 27χρονο, με επιβαίνοντες τους ανωτέρω και σε έλεγχο που έγινε κατά την προσαγωγή τους, βρέθηκαν στην κατοχή του 24χρονου και κατασχέθηκαν -12,7- γραμμάρια ηρωίνης τα οποία κατείχε από κοινού με τους άλλους δύο ημεδαπούς .
Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του 30χρονου σε περιοχή των Γρεβενών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • -1- αποξηραμένο δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους -2- μέτρων.
  • -16,1- γραμμάρια αποξηραμένων κλώνων κάνναβης,
  • -7,3- γραμμάρια σπόρων κάνναβης,
  • -42- δισκία χαπιών την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει,
  • -1- τρίφτης κάνναβης με υπολείμματα κάνναβης και
  • -30- συσκευασίες που περιείχαν καπνό, χωρίς αυτές να φέρουν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Κατασχέθηκαν επίσης το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. και -2- κινητά τηλέφωνα, ενώ η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς.
Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές από καταστήματα στην περιοχή Καλάμου και Ωρωπού


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές 
από καταστήματα 
στην περιοχή Καλάμου και Ωρωπού
Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός 
και αναζητούνται δύο (2) επιπλέον μέλη της σπείρας
Εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών
Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 25-7-2016 στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ωρωπού, ένας 60χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, άμεση συνέργεια στη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, υπόθαλψη εγκληματία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Συνεργοί του ανωτέρω στην ίδια υπόθεση, είναι δύο (2) επιπλέον άτομα, ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα δύο αναζητούμενα μέλη της σπείρας, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο που τους είχε παραχωρήσει ο συλληφθείς, προέβαιναν συστηματικά σε κλοπές από καταστήματα στην παραλιακή ζώνη Ωρωπού και Καλάμου.
Από τα καταστήματα αφαιρούσαν μεταλλικά βαρέλια μπύρας, καθώς και τους μηχανισμούς αυτών, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν στον συλληφθέντα, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας κάβας ποτών και διανομής.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί έξι (6) κλοπές, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην Αρκαδία

Εντοπίστηκε φυτεία 
δενδρυλλίων κάνναβης στην Αρκαδία
Κατασχέθηκαν -414- φυτά κάνναβης
 και καλλιεργητικός εξοπλισμός
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες 
για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε στις (26.7.2016) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, με τη συνδρομή και της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, φυτεία αποτελούμενη συνολικά από -414- φυτά κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε στις (26.7.2016) το πρωί, επιχείρηση και εξερεύνηση, σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας.
Κατά την εξερεύνηση, εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, που αποτελούνταν από -406- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους από 0,5 εκατοστά έως 3 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακόμη -8- εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης και καλλιεργητικός εξοπλισμός.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας.

Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός στην Άμφισσα, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός στην Άμφισσα, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Κατασχέθηκαν (6) δενδρύλλια κάνναβης,
 ύψους έως και (2,5) μέτρων
Συνελήφθη, στις (26-07-2016) το πρωί στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του 54χρονου, όπου σε αύλιο χώρο (εμφυτευμένα σε γλάστρες, αλλά και καλλιεργούμενα στο έδαφος), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι (6) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,50) έως και (2,5) μέτρων.
Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στο Βόλο, κατηγορούμενοι για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παραβίασης του νόμου περί ναρκωτικών και του Τελωνειακού Κώδικα

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί στο Βόλο, κατηγορούμενοι για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παραβίασης του νόμου περί ναρκωτικών και του Τελωνειακού Κώδικα
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίπου (165) γραμμάρια ηρωίνης, 1 καλλιεργούμενο δενδρύλλιο κάνναβης και το χρηματικό ποσό των (2.320) ευρώ
Συνελήφθησαν, στις (27-07-2016) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μαγνησίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο άντρες, ηλικίας 51 και 52 ετών και μία 40χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της διακίνησης και καλλιέργειας ναρκωτικών, καθώς και της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατέλαβαν τον 51χρονο να επιβαίνει σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και να κατέχει μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (101,7) γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία ο 51χρονος συνεργάζεται με τον 52χρονο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου εντόπισαν τον 52χρονο μαζί με τη 40χρονη συλληφθείσα, επιβιβαζόμενους σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, και τους ακινητοποίησαν.
Στην κατοχή των δραστών, καθώς και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν τόσο στο προαναφερόμενο αυτοκίνητο, όσο και στις οικίες τους, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
  • τρεις συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους (63,19) γραμμαρίων,
  • δύο νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης,
  • ένα καλλιεργούμενο δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους (62) εκατοστών,
  • μικροποσότητα σπόρων κάνναβης, ανάμεικτων με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,
  • τρεις ζυγαριές,
  • μία νάιλον συσκευασία με χύμα καπνό, βάρους (160,57) γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης,
  • ένα κινητό τηλέφωνο και
  • το χρηματικό ποσό των (2.320) ευρώ.
Παράλληλα, κατασχέθηκαν το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και η δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ η κατασχεθείσα ποσότητα καπνού θα αποσταλεί στο Τελωνείο Βόλου για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν σε ληστείες και κλοπές σε περιοχές τηςΚεντρικής Μακεδονίας


Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν σε ληστείες και κλοπές σε περιοχές τηςΚεντρικής Μακεδονίας
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 5 ατόμων 
για τα αδικήματα της ληστείας 
και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής
Η συνολική λεία τους
 ξεπερνά σύμφωνα με εκτιμήσεις τις 85.000 Ευρώ
Η μεθοδική και αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, είχε ως αποτέλεσμα την εξακρίβωση της δράσης, εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν στη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 23 και 22 ετών, αδερφών μεταξύ τους και άλλων τριών συνεργών τους, για τα αδικήματα της ληστείας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.
Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο του αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του 22χρονου, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό ο 23χρονος αδερφός του, είχε προσαρμόσει μηχανικά μέρη, μεταξύ των οποίων και κινητήρα, άλλου οχήματος, το οποίο είχαν αφαιρέσει από περιοχή της Θεσσαλονίκης το Μάιο του 2015.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιούνιο του 2015 στα Γιαννιτσά τα δύο αδέρφια μαζί με άλλους τρεις συνεργούς τους, χρησιμοποιώντας το παραπάνω κλεμμένο όχημα και έχοντας τοποθετήσει σε αυτό πινακίδες κυκλοφορίας που αφαίρεσαν λίγο νωρίτερα από άλλο αυτοκίνητο στην ίδια περιοχή, παραβίασαν χρυσοχοείο και αφαίρεσαν κοσμήματα.
Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι χρησιμοποιώντας το παραπάνω κλεμμένο αυτοκίνητο τα στοιχεία του οποίου παραποιούσαν με πινακίδες άλλων οχημάτων ενέχονται ακόμη, σε μία απόπειρα κλοπής χρηματοκιβωτίου από πρατήριο υγρών καυσίμων το Μάιο του 2015 στις Σέρρες, κατά την οποία χρησιμοποίησαν και ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που αφαίρεσαν νωρίτερα στην ίδια περιοχή, καθώς και σε μία ληστεία με απειλή πιστολιού σε κοσμηματοπωλείο τον Ιούνιο του 2015 στο Κιλκίς, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι προκειμένου να μεταβούν στην περιοχή όπου αφαίρεσαν το βασικό - για την εγκληματική τους δράση - όχημα, αφαίρεσαν άλλο ένα αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν για τη μετακίνησή τους.
Η συνολική λεία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 85.000 Ευρώ.
Τα κλεμμένα μηχανικά μέρη που εντοπίσθηκαν στο αυτοκίνητο του 22χρονου, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Συνελήφθη 43χρονος έμπορος ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη 43χρονος 
έμπορος ναρκωτικών ουσιών
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 4 κιλά κάνναβης
Συνελήφθη, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και συναδέλφων τους του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.
Ειδικότερα, μεσημεριανές ώρες στις (26-07-2016), στην ευρύτερη περιοχή της Μενεμένης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε όχημα που οδηγούσε και χρησιμοποιούσε ο προαναφερόμενος άντρας, όπου εντός ταξιδιωτικού σάκου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (4) κιλών και (361) γραμμαρίων.
Κατασχέθηκαν επίσης, δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις και τις παράνομες συναλλαγές του.
Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Συνελήφθη, 25χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, στο Λασίθι


Συνελήφθη, 25χρονος ημεδαπός,
 για παραβάσεις της Νομοθεσίας 
περί ναρκωτικών ουσιών, στο Λασίθι
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 14 δενδρύλλια κάνναβης και μονόκαννο κυνηγετικό όπλο
Συνελήφθη, στις (26.07.2016) το μεσημέρι, στη Σητεία, από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας και του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, 25χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, στις (26.07.2016) αστυνομικοί του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, πραγματοποίησαν έρευνα στον 25χρονο.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα ποσότητα κάνναβης, στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στην οικία του κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 δενδρύλλια κάνναβης, εκ των οποίων τα 13 ήταν εκριζωμένα και ημιαποξηραμένα και 1 μονόκαννο κυνηγετικό όπλο.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, ενώ ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Συνελήφθη άμεσα 37χρονος αλλοδαπός για ανθρωποκτονία στην Κλειτορία Αχαΐας


Συνελήφθη άμεσα 37χρονος αλλοδαπός 
για ανθρωποκτονία 
στην Κλειτορία Αχαΐας
Συνελήφθη, στις (26-7-2016) τα ξημερώματα, στην Κλειτορία Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στην Κλειτορία, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο 37χρονος δράστης, ο όποιος ήταν θαμώνας, διαπληκτίστηκε με ομοεθνή του έξω από αυτό.
Στην προσπάθεια του 54χρονου, ιδιοκτήτη του καταστήματος, να απομακρύνει τον δράστη, ο τελευταίος τον χτύπησε με τα χέρια του στο στήθος, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.
Ο ιδιοκτήτης, μεταφέρθηκε από θαμώνες του καταστήματος, στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Από τον έλεγχο των στοιχείων του 37χρονου, προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας.

Θανατηφόρο τροχαίο 24χρονος επεσε με το τρακτερ σε χαραδρα


Θανατηφόρο τροχαίο

Στις (26-7-2016) το πρωί, σε αγροτική οδό της Ροδόπης, γεωργικός ελκυστήρας μετά ρυμουλκούμενου, τον οποίο οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενη χαράδρα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Ο 24χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλύρας Ροδόπης.

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας θεσσαλονίκης για εργασίες στην Περιφερειακή οδό



Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας 

Θεσσαλονίκης για εργασίες 

στην Περιφερειακή οδό

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
  • Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στα πλαίσια του έργου «Κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Κ16 στη συμβολή Π.Α.ΘΕ. και Εσωτερικής Περιφερειακής οδού Θεσ/νίκης» που εκτελείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κατά το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 28-07-2016 έως και το Σάββατο 30-07-2016 και μόνο κατά τις ώρες 19:00 έως 06:00 της επομένης, θα διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς δυτικά της Περιφερειακής οδού Θεσ/νίκης, από τη συμβολή της με την οδό Πόντου μέχρι τη συμβολή της με την Συμμαχική οδό.
  • Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της παράπλευρης της Περιφερειακής οδού.
  • Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
  • Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα ληφθούν μέτρα τροχαίας ανάλογα με τις κυκλοφοριακές ανάγκες που θα προκύψουν.
  • Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και τις ενδείξεις των πινακίδων σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
  • Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.