Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016


ΑΝΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ LIVE !!!!!!!!!



Ράνια Τέκου - Ο άντρας είμαι εγώ | O antras eimai ego - Rania Tekou ( Official Music Video)

Ράνια Τέκου - Ο άντρας είμαι εγώ 
 O antras eimai ego - Rania Tekou 
( Official Music Video)

ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΔΙΑΒΑΤΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΔΙΑΒΑΤΟΥ


Ο  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΙΑΒΑΤΟΥ 

ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ

ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

ΚΑΙ ΩΡΑ 9μ.μ. στο ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΒΑΤΟΥ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ

ΠΟΥΤΑΧΙΔΗ  ΚΑΙ  ΓΚΟΓΚΙΔΗ



ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ με 2 κρεατικά

NTINOS ALEKSANDRIS APISTEYTO KAI AYTO NEW SONG


NTINOS ALEKSANDRIS 

APISTEYTO KAI AYTO NEW SONG 



Συνελήφθη 38χρονος που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Πιερία

Συνελήφθη 38χρονος που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Πιερία
Σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε εντοπίστηκαν συσκευασίες ηρωίνης και κοκαΐνης
Οι συνεχείς και στοχευμένες περιπολίες των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 38χρονου ημεδαπού, που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στις (29-06-2016) τα ξημερώματα, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος να κινείται στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ύψος Αιγινίου) με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πατέρα του και κατά τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 2 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 109,1 γραμμαρίων και
  • 1 συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 6,2 γραμμαρίων.
Ακολούθως, σε έρευνα της οικίας του σε περιοχή της Πιερίας βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές και μικροποσότητα κάνναβης.
Σημειώνεται ότι ο 38χρονος έχει απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα


Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα
Πρωινές ώρες στις (29-06-2016), στο 480,1 χλμ Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ύψος Λουδία ποταμού), Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 44χρονος ημεδαπός, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 39χρονο ημεδαπό και ελαφρύτερα 36χρονο αλλοδαπό.
Οι παθόντες βρίσκονταν εκτός των οχημάτων τους, τα οποία είχαν σταθμεύσει στη Λ.Ε.Α. λόγω εμπλοκής τους σε μεταξύ τους τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών.
Ο 44χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 30χρονος υπήκοος Βραζιλίας για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια

Συνελήφθη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 30χρονος υπήκοος Βραζιλίας για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια
Ο 30χρονος αποτελεί μέλος 
ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης 
από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς τη Χώρας μας.
Κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης 
βάρους -829- γραμμαρίων
Συνελήφθη, στις 26-6-2016 το μεσημέρι στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 30χρονος υπήκοος Βραζιλίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από το Σάο Πάολο Βραζιλίας μέσω Ντόχα Κατάρ.
Συγκεκριμένα ο δράστης μετέφερε ποσότητα κοκαΐνης, δια της μεθόδου της καταπόσεως, μέσα σε σαράντα επτά (47) αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού βάρους -829- γραμμαρίων.
Στην κατοχή του επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -300- Δολαρίων Η.Π.Α και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος, διακίνησης κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς τη Χώρας μας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Συνελήφθη 53χρονη ημεδαπή που εξαπατούσε ηλικιωμένες γυναίκες προσποιούμενη την εφοριακό ή την υπάλληλο του Ι.Κ.Α.


Συνελήφθη 53χρονη ημεδαπή που εξαπατούσε ηλικιωμένες γυναίκες προσποιούμενη την εφοριακό ή την υπάλληλο του Ι.Κ.Α.
Στο πλαίσιο της έρευνας 
συνελήφθη και ένας 42χρονος 
 για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
Εξιχνιάσθηκαν εννέα (9) περιπτώσεις
Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 24-6-2016 στο Ελληνικό, μετά από αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία 53χρονη ημεδαπή, για απάτες κατ’ εξακολούθηση. Αναζητούνται οι συνεργοί της.
Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη και ένας 42χρονος ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, την προηγουμένη (23-6-2016), η συλληφθείσα προσέγγισε στην περιοχή της Νίκαιας ημεδαπή και προσποιούμενη την υπάλληλο του Ι.Κ.Α. την εξαπάτησε και της απέσπασε χρυσαφικά ως «εγγύηση» προκειμένου να της παραδώσει δικαιολογητικά του γιού της.
Στη συνέχεια μετέβη σε κατάστημα αγοράς χρυσού και πούλησε τα χρυσαφικά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος που δεν καταχώρησε, ως όφειλε, την αγοραπωλησία στα προβλεπόμενα βιβλία συνελήφθη, ενώ αναζητείται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τις αρχές του 2016, η 53χρονη από κοινού με άλλους συνεργούς της, μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής όπου εντόπιζαν ηλικιωμένες γυναίκες και προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή τους υπαλλήλους του Ι.Κ.Α., με το πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο δικαιούται επιστροφής φόρου ή επιδόματος, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά ή κοσμήματα ως «εγγύηση».
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί εννέα (9) περιπτώσεις, με το χρηματικό όφελος να υπερβαίνει τις -8.600- ευρώ.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Εξιχνιάσθηκαν (10) περιπτώσεις αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος – φορτηγών και (33) περιπτώσεις πλαστογραφίας τμημάτων τους


Εξιχνιάσθηκαν (10) περιπτώσεις αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος – φορτηγών και (33) περιπτώσεις πλαστογραφίας τμημάτων τους
Σε κατάστημα πώλησης μεταχειρισμένων 
ανταλλακτικών οχημάτων, 
βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητήρες
 και άλλα μέρη Ι.Χ. Φορτηγών, 
που αποτελούσαν προϊόντα κλοπής
Επίσης, μέρος των ανευρεθέντων αντικειμένων
 έφερε ίχνη παραποίησης
Στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με σκοπό την αντιμετώπιση κλοπών οχημάτων και τον εντοπισμό ατόμων, που ενέχονται σε σχετικές περιπτώσεις, εξιχνιάσθηκαν, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, (10) περιπτώσεις αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και συγκεκριμένα φορτηγών και (33) περιπτώσεις πλαστογραφίας τμημάτων τους.
Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου ημεδαπού – ιδιοκτήτη καταστήματος μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων, που βρίσκεται σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια έρευνας που διενεργήθηκε στο εσωτερικό της παραπάνω επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (9) κινητήρες με εμφανή ίχνη παραποίησης,
  • (13) σασί Ι.Χ. Φορτηγών αυτοκινήτων, που έφεραν αποκομμένους ή παραποιημένους αριθμούς πλαισίων,
  • (11) καμπίνες Ι.Χ. Φορτηγών αυτοκινήτων, με αποκολλημένο μεταλλικό μέρος, στο οποίο αναγράφεται ο αριθμός πλαισίου και
  • (16) κινητήρες οχημάτων,
τα οποία, στο σύνολό τους, προέκυψε ότι αποτελούν προϊόντα κλοπής.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΝΑΣ


ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΨΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ


ΕΡΜΗΝΕΙΑ 


ΣΤΙΧΟΙ - ΜΟΥΣΙΚΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΝΑΣ

Συνελήφθησαν 10 άτομα στη Φλώρινα για παράνομο στοιχηματισμό


Συνελήφθησαν 10 άτομα στη Φλώρινα
 για παράνομο στοιχηματισμό
Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα δύο άτομα
Στο πλαίσιο δράσεων για την πάταξη παράνομου στοιχηματισμού, πραγματοποιήθηκε στις (27-06-2016) το απόγευμα στη Φλώρινα, αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα τη σύλληψη δέκα ημεδαπών ανδρών, ηλικίας από 23 έως 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν, ένας 42χρονος ημεδαπός ως ιδιοκτήτης καταστήματος γιατί κατελήφθη στο κατάστημά του στη Φλώρινα να διεξάγει τυχερό παίγνιο – στοίχημα, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια, καθώς και άλλοι εννέα ημεδαποί, οι οποίοι του έδιναν διάφορα χρηματικά ποσά προκειμένου αυτός να τα στοιχηματίσει σε διαδικτυακή εταιρία στοιχηματισμού, εκ των οποίων όμως αυτός στοιχημάτιζε μέρος, ενώ το υπόλοιπο το παρακρατούσε, αποδίδοντας σε κάθε περίπτωση τα κερδισμένα ποσά στους πελάτες του.
Σε έρευνες που πραγματοποιηθήκαν στο παράνομο πρακτορείο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • το χρηματικό ποσό των -660- ευρώ,
  • κινητό τηλέφωνο και
  • φύλλο χαρτιού όπου φαίνονταν τα ποσά που στοιχηματίζονταν.
Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι δύο ημεδαποί, ένας 28χρονος άνδρας και μία 44χρονη γυναίκα, προκειμένου να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Σχετικά με την διακοπή λειτουργίας νηπιαγωγείων εξωτερικού

nipiag.gianitson
Σχετικά με την διακοπή λειτουργίας 
νηπιαγωγείων εξωτερικού
Σε απάντηση δημοσιευμάτων σχετικά με την διακοπή λειτουργίας νηπιαγωγείων στο εξωτερικό και ιδιαίτερα, στο Βούπερταλ και το Μπίλεφελντ της Γερμανίας σας ενημερώνουμε ότι από το 2014 τα εν λόγω νηπιαγωγεία λειτουργούσαν ως «ενταγμένες τάξεις των οικείων δημοτικών σχολείων και όχι ως ανεξάρτητες σχολικές μονάδες», ενώ στις γερμανικές αρχές τα τελευταία έτη δηλωνόταν μηδενικός αριθμός μαθητών για αυτά.
Μετά από ανώνυμη καταγγελία οι γερμανικές αρχές προχώρησαν σε επιτόπιο έλεγχο όπου διαπίστωσαν ότι οι χώροι που στεγάζονταν τα νηπιαγωγεία δεν πληρούσαν τους όρους για την παροχή άδειας λειτουργείας και ως εκ τούτου απαίτησαν την διακοπή τους.
Ως εκ τούτου, οι εν λόγω μονάδες δεν μπορούν να λειτουργήσουν για το επόμενο σχολικό έτος. Οι ελληνικές αρχές συνεργάζονται με τις γερμανικές για την εξεύρεση λύσης για την επόμενη χρονιά, φροντίζοντας παράλληλα ώστε τα παιδιά να ενταχθούν σε σχολικές μονάδες τις περιοχής.

Lybethras swimwear collection 2017 - International Swim Fashion Week 2016

Fashion show Blog



Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

NTINOS ALEKSANDRIS APISTEYTO KAI AYTO NEW SONG


NTINOS ALEKSANDRIS 

APISTEYTO KAI AYTO NEW SONG 



Ράνια Τέκου - Ο άντρας είμαι εγώ | O antras eimai ego - Rania Tekou ( Official Music Video)

Ράνια Τέκου - Ο άντρας είμαι εγώ 
 O antras eimai ego - Rania Tekou 
( Official Music Video)

Διασκευη του Adele Rolling In The Deep στο Hot Ibiza Party Remix

Συνελήφθησαν τρία άτομα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία και της κατοχής ναρκωτικών στη Λευκάδα


Συνελήφθησαν τρία άτομα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία και της κατοχής ναρκωτικών στη Λευκάδα
Άμεση ήταν η αστυνομική ανταπόκριση που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών ημεδαπών, ηλικίας 36, 34 και 31 ετών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκάδας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ποιο αναλυτικά ο εντοπισμός και η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (25-06-2016), το μεσημέρι, καθώς είχε προηγηθεί καταγγελία για κλοπή από εμπορική επιχείρηση στη Λευκάδα, κατά την οποία, όπως διαπιστώθηκε, ο 34χρονος αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή, το χρηματικό ποσό των (260) ευρώ.
Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο ακόμη συνεργοί του 34χρονου, 36 και 31 ετών και στην κατοχή του 34χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε, ποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου βάρους (8,7) γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των (305) ευρώ.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

AΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ




ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ
παρακατω εχει το σημα του face

Συνελήφθησαν 12 αλλοδαποί για εμπορία και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων απομιμητικών προϊόντων και αδασμολόγητων καπνικών ειδών

Συνελήφθησαν 12 αλλοδαποί για εμπορία και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων απομιμητικών προϊόντων και αδασμολόγητων καπνικών ειδών
Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκαν στο κέντρο πόλης (6) διαμερίσματα που χρησιμοποιούνταν ως χώροι απόκρυψης των λαθραίων προϊόντων
Κατασχέθηκαν περισσότερα από (13.500) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού, καθώς και απομιμητικά ζεύγη αθλητικών υποδημάτων
Οι διαφυγόντες φόροι – δασμοί 
ξεπερνούν τις (44.000) ευρώ
Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και απομιμητικών ειδών πέτυχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τον εντοπισμό και τη συνακόλουθη κατάσχεση περισσότερων από (13.500) αδασμολόγητων καπνικών ειδών και απομιμητικών αθλητικών υποδημάτων.
Συνελήφθησαν για την υπόθεση δώδεκα (12) υπήκοοι Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου Περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα κατά συναυτουργία και Αποδοχή και Διάθεση προιόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ο.Π.Κ.Ε., βραδινές ώρες στις (26-06-2016), πραγματοποίησαν επιχείρηση κατά την οποία εντόπισαν στο κέντρο πόλης και συνέλαβαν τους δώδεκα (12) αλλοδαπούς, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και απέκρυπταν σε έξι (6) διαμερίσματα της περιοχής, μεγάλες ποσότητες απομιμητικών ειδών και αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα εν λόγω διαμερίσματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- (12.870) πακέτα τσιγάρα , τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου
(1.305) αδασμολόγητες συσκευασίες καπνού
(367) απομιμητικά ζεύγη αθλητικών υποδημάτων
(1.820) ευρώ, σχετιζόμενα με εμπορία λαθραίων τσιγάρων.
Επιπλέον, κατασχέθηκε όχημα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για τις μετακινήσεις τους και τη μεταφορά των λαθραίων προιόντων.
Οι διαφυγόντες φόροι – δασμοί, εκτιμάται ότι ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (44.916,30) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 79χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων

Συνελήφθη 79χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων
Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 23-6-2016 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 79χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά σε παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων από ημεδαπό, εντοπίσθηκε ο 79χρονος στην Πλατεία Αμερικής, να έχει αποθηκεύσει εντός φορτηγού αυτοκινήτου, πλήθος αρχαίων αντικειμένων και συνελήφθη.
Εντός του φορτηγού αυτοκινήτου, καθώς και στην οικία του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
1. Ένας (1) εμπορικός αμφορέας με οξυπύθμενη βάση,
2. Δύο (2) σφαιρικοί κορινθιακοί αρύβαλλοι αρχαϊκής εποχής (700π.χ.-480π.χ.),
3. Μία (1) αγνύθα,
4. Ένας (1) δίωτος σκύφος (κοτύλη) με ταινιωτή διακόσμηση
5. Ένα (1) μόνωτο χυτροειδές αγγείο ρωμαϊκής εποχής (2ος π.χ. -4ος μ.Χ. αιώνας)
6. Ένας (1) πήλινο ειδώλιο καθιστής γυναικείας μορφής,
7. Ένα (1) πήλινο τεμάχιο, πιθανόν λαβή,
8. Δύο (2) μεγάλα πιθάρια που αποτελούνται από είκοσι (20) συνανήκοντα τμήματα (προϊστορικής περιόδου),
9. Ένα (1) λίθινο ειδώλιο δύο γυναικείων μορφών μη Ελλαδικής προέλευσης (πιθανόν Ν. Αμερικής),
10.Ένα (1) χάλκινο στρογγυλό τμήμα με ανάγλυφη μορφή,
11. Ένα (1) τμήμα πήλινου αγγείου,
12. Τρία (3) αδιευκρίνιστα αντικείμενα
Οι κατασχεθείσες αρχαιότητες επιδείχθηκαν σε αρμόδιους αρχαιολόγους του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι οποίοι μετά την εξέτασή τους αποφάνθηκαν ότι τα με αρίθμηση 1 έως και 9 εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα με αρίθμηση 10 έως 12 χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Εγκαίνια της έκθεσης " Το Βυζάντιο μέσα στους αιώνες" στο Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης

Εγκαίνια της έκθεσης
 " Το Βυζάντιο μέσα στους αιώνες" 
στο Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης
.Στο Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 τα εγκαίνια της έκθεσης " Το Βυζάντιο μέσα στους αιώνες". Η έκθεση αποτελεί συνεργασία του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το Μουσείο Ερμιτάζ και εντάσσεται στις εκδηλώσεις του έτους Ελλάδος-Ρωσίας, όπως έχει αμοιβαία χαρακτηριστεί το έτος 2016.
Από 24 Ιουνίου έως 2 Οκτωβρίου του 2016, το ρωσικό κοινό θα έχει την δυνατότητα να θαυμάσει στην Αγία Πετρούπολη 121 αριστουργήματα της βυζαντινής τέχνης, υψηλής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, τα οποία προέρχονται από 22 δημόσια μουσεία και εκκλησιαστικές συλλογές της Ελλάδος. Η παρουσίαση εμπλουτίστηκε με εκθέματα από το Ερμιτάζ που συνομιλούν με αντίστοιχα των ελληνικών συλλογών. Τμήματα ψηφιδωτών και τοιχογραφιών, φορητές ξύλινες εικόνες, χειρόγραφα με μοναδική διακόσμηση, γλυπτά, αγγεία, κοσμήματα, αντικείμενα μικροτεχνίας προερχόμενα από όλες τις περιόδους του βυζαντινού πολιτισμού, παρουσιάζουν την πολιτιστική διάσταση μιας μεγαλοπρεπούς αυτοκρατορίας και πιστοποιούν την καλλιτεχνική επίδραση της, η οποία είναι ακόμη ορατή σε έργα σύγχρονης τέχνης.
Η αφήγηση ξεκινά από τα πρώιμα βυζαντινά χρόνια, όταν οι απηχήσεις της αρχαιότητας ήταν ακόμη έντονες και φτάνει στα χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η έκθεση κλείνει με τον "Άγιο Πέτρο" του Ελ Γκρέκο από την Εθνική Πινακοθήκη, έναν πίνακα συμβολικής σημασίας για την Αγία Πετρούπολη.
Ακολουθώντας ένα σαφές μουσειολογικό σκεπτικό, τα εκθέματα αποπειρώνται να φωτίσουν τον πολυεθνικό χαρακτήρα του Βυζαντινού κράτους, τις σχέσεις του με τους γείτονες και βεβαίως της πολυτάραχη ιστορία του• την ιστορία μιας αυτοκρατορίας που καλύπτει 1100 χρόνια και η οποία εδραιώθηκε σε τρεις ηπείρους, συνταιριάζοντας τον αρχαίο ελληνορωμαϊκό πολιτισμό με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και τη βυζαντινή κοσμοθεωρία, αποτέλεσμα ωσμώσεων, συγκρούσεων και συμπορεύσεων• έναν κόσμο μέσα στον οποίο γαλουχήθηκαν και ρίζωσαν τόσο το νέο ελληνικό κράτος όσο και το ρωσικό.
Το Μουσείο Ερμιτάζ για να αναδείξει τη σημασία της έκθεσης την συνδύασε εκτός των άλλων με το ετήσιο "Gala Banquet in the Winter Palace" με προσκεκλημένους υψηλούς αξιωματούχους, διπλωμάτες και μεγάλους χορηγούς του μουσείου.
Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, και την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη και η Ρωσία από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. V.R. Medinskiy.
Ο Διευθυντής του Ερμιτάζ κ. M.B. Piotrovskiy υποδέχτηκε και προσφώνησε την ελληνική αντιπροσωπεία και στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Αμανατίδης, ο κ.Medinskiy και η κ. Βλαζάκη.
Η συνεργασία της ελληνικής πλευράς με το μουσείο Ερμιτάζ, έχει ήδη ξεκινήσει με την πρόδρομη έκθεση σκυθικών χρυσών θησαυρών στο Μουσείο της Ακρόπολης και την αντίστοιχη παρουσίαση στο Ερμιτάζ της αρχαϊκής "Κόρης 670 " του παραπάνω ελληνικού μουσείου.
Στη τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Ειδικός Συντονιστής για το Έτος Ελλάδας - Ρωσίας Πρέσβυς ε.τ. κ. Ηλίας Κλης, ο Γενικός Πρόξενος στην Αγία Πετρούπολη κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης και διευθυντικά στελέχη του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΦΟΡΕΙΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αθήνα
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αθήνα
Εθνική Πινακοθήκη- Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Αθήνα
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Αθήνα
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Θεσσαλονίκη
Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Μυτιλήνη
Ιερά Μονή Παναγίας Χοζοβιώτισσας, Αμοργός
Ιερά Μονή Βλατάδων Θεσσαλονίκη
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Ναύπλιο (Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους)
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών, Αθήνα (Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου)
Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, Θήβα (Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών)
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, Χαλκίδα(Φρούριο Καράμπαμπα-Συλλογή Γλυπτών)
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, Αρχαία Ολυμπία (Μουσείο Κάστρου Χλεμούτσι)
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, Βέροια (Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας)
Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς, Καστοριά (Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς)
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, Κόρινθος (Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου)
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, Σπάρτη (Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης)
Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, Λαμία (Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας)
Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, Σέρρες (Αρχαιολογικό Μουσείο Σερρών)
Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου, Χίος (Βυζαντινό Μουσείο Χίου)
Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, Ρόδος (Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου, Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου)
Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ
.
.

ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΔΙΑΒΑΤΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΔΙΑΒΑΤΟΥ


Ο  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΙΑΒΑΤΟΥ 

ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ

ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

ΚΑΙ ΩΡΑ 9μ.μ. στο ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΒΑΤΟΥ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ

ΠΟΥΤΑΧΙΔΗ  ΚΑΙ  ΓΚΟΓΚΙΔΗ



ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ με 2 κρεατικά

ΓΙΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ...ΗΛΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


Ακροβατείς || Γιάννης Μανουσαρίδης New 2016


Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

La luna nel cielo - Andrea Grosso


Ράνια Τέκου - Ο άντρας είμαι εγώ | O antras eimai ego - Rania Tekou ( Official Music Video)

Ράνια Τέκου - Ο άντρας είμαι εγώ 
 O antras eimai ego - Rania Tekou 
( Official Music Video)

Σ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΗΛΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ



Σ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
 ΗΛΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Λευτέρης Μυτιληναίος - Οσα φεγγάρια να μετρήσω


Λευτέρης Μυτιληναίος - Οσα φεγγάρια να μετρήσω 


ΘΑΛΑΣΣΕΣ - ΩΚΕΑΝΟΙ ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ NEW SONG 2016 .

Τζωρτζίνα Καραχάλιου - Επιμένω Να Θυμάμαι... / Epimeno Na Thimame






Η ΠΛΗΓΗ ΜΟΥ- ΣΑΚΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ




Ntinos Aleksandris - Touto To Moro [Official Audio]

''ΕΓΑΠΑΝΑ ΤΑ ΕΜΟΡΦΑ'' ΚΩΣΤΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ