Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ...ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ
Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ 
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΙΡΙΟΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 1 2016
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ
 ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ 
ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΒΛΑΧΩΝ  ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΒΡΑΔΙΑ






































Ο DIAVATAKIS ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΙΣΚΟ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών



Κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ποσότητα Μ.D.M.A., μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 27 κενές νάιλον συσκευασίες
Συνελήφθη στις (29-1-2016) το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του δράστη, εντόπισαν και κατέσχεσαν:
  • 5 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 10,5 γραμμαρίων
  • 1 νάιλον συσκευασία με M.D.M.A. , βάρους 0,3 γραμμαρίων
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • 27 κενές νάιλον συσκευασίες
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται σε παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών

Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται σε παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών
Σχηματίστηκε δικογραφία 
σε βάρος τριών ακόμη συνεργών τους
Σε ειδική κρύπτη φορτηγού οχήματος 
μετέφεραν (7) παράτυπους μετανάστες
Έκαστος αλλοδαπός προκατέβαλλε σε μέλη του κυκλώματος το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ
Φορτηγό όχημα με ειδικά διαμορφωμένη κρύπτηστο οποίο επέβαιναν επτά (7) παράτυποι μετανάστες, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτοντας έτσι τη δράση κυκλώματος που τους προωθούσε στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.
Αναλυτικότερα , στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων και τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πρώτες πρωινές ώρες στις (30-01-2016), εντόπισαν στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, το προαναφερόμενο όχημα και διαπίστωσαν την παράνομη μεταφορά συνολικά (7) αλλοδαπών, υπηκόων Συρίας, που δεν διέθεταν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 46 ετών (οδηγός-συνοδηγός), σε βάρος των οποίων, αλλά και τριών συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης, της Παράνομης διευκόλυνσης εισόδου στη Χώρα σε παράτυπους μετανάστες και της Προώθησης στο εσωτερικό της Χώρας παράτυπων μεταναστών εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής.
Χαρακτηριστικό είναι ότι , οι παράνομα διακινούμενοι, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, που δημιουργήθηκε στην καρότσα του φορτηγού έπειτα από “επαγγελματική” μετατροπή, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή η παρουσία τους σε επικείμενο έλεγχο, ενώ ο συγκεκριμένος αυτός χώρος ήταν εξαιρετικά μικρών διαστάσεων και στερούταν επαρκούς συστήματος εξαερισμού, στοιχεία που υποδεικνύουν υπαρκτό κίνδυνο για τη ζωή τους.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί εισήλθαν στη χώρα μας δύο ημέρες νωρίτερα, από σημείο της ελληνο - τουρκικής μεθορίου, συνοδευόμενοι από δύο μέλη του κυκλώματος και υπό την καθοδήγησή τους, επιβιβάστηκαν στο προαναφερόμενο όχημα, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Σημειώνεται ότι , σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, έκαστος παράνομα διακινούμενος αλλοδαπός,προκατέβαλε το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ σε μέλη του κυκλώματος, προκειμένου να οδηγηθεί αρχικά στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας, με τελικό προορισμό τη Γερμανία.
Κατασχέθηκαν συνολικά τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και το φορτηγό όχημα με το οποίο μετέφεραν τους αλλοδαπούς.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των υπολοίπων μελών του κυκλώματος και να διαπιστωθεί το εύρος της παράνομης δράσης του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 46χρονη υπήκοος Δανίας για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια

Συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 46χρονη υπήκοος Δανίας για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια
Η 46χρονη αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών (ειδικότερα κοκαΐνης), από χώρες της Ασίας προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.
Κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης 
βάρους -5.124- γραμμαρίων
Συνελήφθη στις 29-1-2016 το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», μία 46χρονη υπήκοος Δανίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας ηρωίνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν την ανωτέρω, η οποία αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενη από το Ντουμπάι Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Η 46χρονη μετέφερε εντός της αποσκευής της, επιμελώς κρυμμένες στο εσωτερικό -6- καλτσών, -256- ωοειδείς αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους -5.124- γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών (ειδικότερα κοκαΐνης), από χώρες της Ασίας προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτάς στον εορτασμό για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτάς στον εορτασμό 
για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά. 

.Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτάς παρευρέθη στην εκδήλωση της Πρεσβείας της Κίνας, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 Ιανουαρίου, επί τη ευκαιρία του εορτασμού της κινέζικης πρωτοχρονιάς. 

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, συνομίλησε σε θερμό κλίμα με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli. Η συνομιλία επικεντρώθηκε στις δυνατότητες εμβάθυνσης της ήδη υφιστάμενης πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και αντάλλαξαν ιδέες για τη δημιουργία μονιμότερων δομών συνεργασίας, καθώς και για την προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών, μεταξύ άλλων στον τομέα της ενάλιας αρχαιολογίας.

Τέλος, ο Υπουργός παρακολούθησε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παράσταση του Καλλιτεχνικού Συγκροτήματος Anhui της Κίνας και συνεχάρη τους συντελεστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος συμπληρώνεται η δέκατη επέτειος από την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης Συνολικών Στρατηγικών Εταιρικών Σχέσεων Ελλάδας-Κίνας. Οι δύο πλευρές έχουν δεσμευτεί να πραγματοποιήσουν σειρά σημαντικών επαφών σε υψηλό επίπεδο, ώστε να αναβαθμίσουν την ήδη υφιστάμενη συνεργασία.
.
.

Μήνυμα ΥΠΠΕΘ Νίκου Φίλη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ

24 01 16 filis 4
Μήνυμα ΥΠΠΕΘ Νίκου Φίλη
για την ολοκλήρωση 
της διαδικασίας επιλογής
 των νέων
 Διευθυντών Εκπαίδευσης ΠΕ και ΔΕ
Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των νέων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης δήλωσε: «Η διαδικασία επιλογής των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Για πρώτη φορά οι Διευθυντές  Εκπαίδευσης επελέγησαν από αποκεντρωμένες δομές στις 13 Περιφέρειες, με δημοκρατικό τρόπο και όλα εκείνα τα κριτήρια – τυπικά προσόντα ψηφοφορία και συνέντευξη- που κατέστησαν αδιάβλητη και αντικειμενική, την όλη διαδικασία.
 Η κυβέρνηση της Αριστεράς για μία ακόμα φορά και  σε αντίθεση με το παλιό κομματικό σύστημα  απέδειξε στην πράξη ότι σέβεται τους δημοκρατικούς κανόνες, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.
 Θέλω να συγχαρώ όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις διαδικασίες ανάδειξης Διευθυντών Εκπαίδευσης. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους Περιφερειακούς Διευθυντές και τα Συμβούλια Επιλογής, που είχαν την ευθύνη των διαδικασιών.
Εύχομαι σε όλους τους Διευθυντές καλή επιτυχία στα καθήκοντα τους και στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Τέλος τους διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο Παιδείας θα σταθεί αρωγό  και συμπαραστάτης στην προσπάθεια τους.
Καλή Δουλειά!
Καλή Δύναμη!

Συνελήφθη, ανήλικος ημεδαπός για εμπρησμό σε κάδο απορριμμάτων, στα Χανιά


Συνελήφθη, ανήλικος ημεδαπός 
για εμπρησμό 
σε κάδο απορριμμάτων, στα Χανιά
Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθη, στις (28.01.2016) το βράδυ στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, ανήλικος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εμπρησμό και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στις (28.01.2016) το βράδυ ο ανήλικος προκάλεσε πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων του Δήμου Χανίων. Άμεσα εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναπτήρας και μικροποσότητα κάνναβης.
Επιπλέον, αναζητούνται ακόμα δύο ημεδαποί (45χρονος και 43χρονη) για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ρυθμίσεις Κυκλοφορίας στην Καλαμάτα για τον Εορτασμό και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Πολιούχου


Ρυθμίσεις Κυκλοφορίας στην Καλαμάτα για τον Εορτασμό και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Πολιούχου
Για τη διευκόλυνση των πολιτών που θα παρευρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Πολιούχου της Καλαμάτας «Παναγίας Υπαπαντής του Χριστού», γνωρίζεται ότι την Τρίτη (2.2.2016), από την 07.00 ώρα έως και την 14.00 ώρα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, θα απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων στις οδούς Υπαπαντής, Σταδίου, 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Παν. Καίσαρη, Φαρών και Φάριος.
Οι οδηγοί παρακαλούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των τροχονόμων του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας.

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός για λαθραία τσιγάρα στην Πάτρα

φωτο αρχείου

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός 
για λαθραία τσιγάρα στην Πάτρα
Κατασχέθηκαν (490) πακέτα με λαθραία τσιγάρα
Συνελήφθη, στις (28-1-2016) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 31 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, εντόπισαν τον 31χρονο σε λαϊκή αγορά στην Πατρα να διαθέτει προς πώληση λαθραία τσιγάρα και τον συνέλαβαν.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν (490) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 225 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση τους.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνελήφθη 42χρονος σε περιοχή της Πιερίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για ένοπλη ληστεία

Συνελήφθη 42χρονος 
σε περιοχή της Πιερίας
 σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για ένοπλη ληστεία
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά έγγραφα ενώ διαπιστώθηκε να αποκρύπτει σε όχημα που χρησιμοποιούσε κουκούλα, γάντια και διαρρηκτικά εργαλεία
Όπως διαπιστώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 προσπάθησε να διαρρήξει μονοκατοικία στην Πιερία
Στο πλαίσιο συνεχών και στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διωκτικά έγγραφα, συνελήφθη το απόγευμα της 26-01-2016 σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 42χρονος υπήκοος π.Γ.Δ.Μ., σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της π.Γ.Δ.Μ., για ένοπλη ληστεία από κοινού, πράξη που έγινε το 2007 σε περιοχή της π.Γ.Δ.Μ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαινε, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 2 πλαστά έγγραφα (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και άδεια ικανότητας οδήγησης),
  • μία κουκούλα τύπου « full - face »,
  • ένα ζευγάρι γάντια,
  • ένας φακός και
  • διαρρηκτικά εργαλεία (πένσα και κατσαβίδια).
Ακολούθως σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών και ηλεκτρονικών συσκευών ( laptop – κινητά), την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, τον Οκτώβριο του 2015 παραβίασε την περίφραξη μονοκατοικίας 44χρονου υπηκόου Αλβανίας σε περιοχή της Πιερίας με σκοπό την κλοπή, πλην όμως έγινε αντιληπτός και διέφυγε.
Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Εξαρθρώθηκε, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε οικίες


Εξαρθρώθηκε, εγκληματική ομάδα,
 τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε οικίες
Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Γεωργίας μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι τρεις (3) επιπλέον ομοεθνείς συνεργοί τους
Εξιχνιάσθηκαν συνολικά εννέα (9) υποθέσεις κλοπών
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε οικίες.
Βραδινές ώρες της 25-1-2016, εντοπίσθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο (2) υπήκοοι Γεωργίας οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν, ο ένας δε εξ αυτών απέρριψε στο έδαφος ένα (1) πιστόλι. Άμεσα ακινητοποιήθηκαν και προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι δύο ανωτέρω υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 36 και 38 ετών, οι οποίοι είναι σεσημασμένοι για κλοπές σε οικίες και καταστήματα, έχοντας εκτίσει πολυετείς ποινές φυλάκισης, το τελευταίο εξάμηνο, μαζί με άλλους τρεις (3) ομοεθνείς τους, ένας εκ των οποίων είναι ήδη κρατούμενος Σωφρονιστικού Καταστήματος, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Επίσης όπως διαπιστώθηκε το πιστόλι που απέρριψε στο έδαφος ο 38χρονος είναι υπηρεσιακό και είχε κλαπεί από οικία αστυνομικού.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν εννέα (9) υποθέσεις κλοπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Εξιχνίαση κλοπών απο το ΤΑ Βέροιας

Εξιχνίαση κλοπών απο το ΤΑ Βέροιας


Εξιχνίαση κλοπών απο το ΤΑ Βέροιας

Εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, κλοπές ηλεκτρονικών συσκευών και μηχανημάτων από γραφεία στην πόλη της Βέροιας. Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 35χρονου υπηκόου Αλβανίας. Ειδικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα ο προαναφερόμενος, τον Νοέμβριο του 2015 διέρρηξε 2 γραφεία που βρίσκονται στην ίδια οικοδομή από τα οποία και αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεόραση κ.α.), η αξία των οποίων εκτιμάται στις 12.000 ευρώ, περίπου σύμφωνα με τους παθόντες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στα Τέμπη Λάρισας, σήμερα Παρασκευή (29-01-2016) από ώρα 12.00’ έως ώρα 18.00’, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του Π.Α.Θ.Ε. από την χ/θ 365+477 (Κόμβος Γυρτώνης) μέχρι την χ/θ 390+700 (διασταύρωση Στομίου).
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
  •  Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα , φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον Α/ Κ Βελεστίνου (χ/θ 312+000) προς την Π.Ε.Ο. Βόλου - Λάρισας και στη συνέχεια : 
είτε θα εισέρχονται στ ο ν ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550 ) θα κατευθύνονται προς την Ε.Ο. Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον α υτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500).
είτε μέσω της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας– Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό. 
  •  Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:
- είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα εξέρχονται τ ου ΠΑΘΕ στον Κόμβο Πλατυκάμπου και θα κατευθύνονται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου . 
είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, θα κινούνται στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου προς κόμβο Βελεστίνου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου (χ/θ 312+000) .
2. Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Πιερία, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Στομίου (χ/θ 393+300) και μέσω της Επ.Ο. Ομολίου – Στομίου – Βελίκας – Αγιοκάμπου – Αγιάς και της Επ.Ο. Αγιάς – Λάρισας θα οδηγούνται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου (χ/θ 312+000) .
3. Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.
Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:
  •  Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και
  •  Φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ .ά.).
Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.
Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Ηλεία

Εξαρθρώθηκε πολυμελής
 εγκληματική οργάνωση 
που διακινούσε ναρκωτικά στην Ηλεία
Συνελήφθησαν πέντε μέλη της οργάνωσης, 
μεταξύ των όποιων και ο 52χρονος αρχηγός
Τα μέλη της οργάνωσης πουλούσαν ναρκωτικά σε 90 περίπου χρήστες της περιοχής, 
ενώ είχαν πραγματοποιήσει συνολικά 
περισσότερες από 1.000 αγοραπωλησίες
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν κατασχεθεί δυο αυτοκίνητα, μικροποσότητες ναρκωτικών και φαρμακευτικών δισκίων, ένα taser , μαχαίρια, κινητά τηλέφωνα 
και περισσότερα από 3.500 ευρώ
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται στο χρηματικό πόσο των 100.000 ευρώ.
Εξαρθρώθηκε , μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες πουλούσε σε τοξικομανείς στην Ηλεία.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είναι απότοκος πολύμηνων ενδελεχών ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία που συνέλεξαν με ειδικές ανακριτικές μεθόδους.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (27.01.2016) το μεσημέρι, στον Πύργο, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 53, 52, 35 και 45 ετών αντίστοιχα.
Παράλληλα συνελήφθη και ένας 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας, για άλλες υποθέσεις, ενώ αναζητούνται ένας 35χρονος Αλβανός και τρία τουλάχιστον ακόμα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα πλήρη στοιχεία των όποιων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Σε βάρος των κατηγορουμένων για την εμπλοκή τους στην εγκληματική οργάνωση σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατοχής, της καλλιέργειας, της μεταφοράς, της διακίνησης και της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν επίσης και δυο ημεδαποί ηλικίας 40 και 34 ετών, οι οποίοι είχαν αγοράσει μικροποσότητες ναρκωτικών (ηρωίνης και κάνναβης αντίστοιχα) από τους δράστες, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας (85) ακόμα ατόμων, τα οποία προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη μεθοδική αστυνομική έρευνα, η πολυμελής εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους, έχοντας συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση, ενώ για τις συνομιλίες τους λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις, χρησιμοποιώντας συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που άνηκαν σε τρίτα άτομα, κυρίως αλλοδαπούς και κωδικοποιημένη φρασεολογία, προκειμένου να δυσχεράνουν το αστυνομικό έργο.
Επίσης τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατά την διακίνηση των ναρκωτικών, λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης χρησιμοποιώντας ως τσιλιαδόρους εξαρτημένους χρήστες της περιοχής, στους οποίους έδιναν ως αντάλλαγμα τη δόση τους.
Αναλυτικότερα:
O 52χρονος, ήταν ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος είχε διαμοιράσει τους ρόλους στα μέλη και κατεύθυνε την προμήθεια ηρωίνης, τη μεταφορά της και την πώληση της, ενώ με τον 53χρονο, ο οποίος είναι αδελφός του, καλλιεργούσαν ποσότητες κάνναβης τις οποίες επίσης διακινούσαν σε χρήστες της περιοχής.
Ο 60χρονος, ο οποίος είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας και ο 35χρονος Αλβανός που αναζητείται, προμήθευαν την εγκληματική οργάνωση με ηρωίνη, σε απευθείας συνεννόηση με τον 52χρονο αρχηγό έναντι χρηματικών ποσών ή ανταλλάσοντας τη με ποσότητες κάνναβης.
Ο 35χρονος ημεδαπός έχοντας επιχειρησιακό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, διαπραγματευόταν την τιμή των ναρκωτικών για λογαριασμό του αρχηγού, όριζε τα σημεία συνάντησης και τα διακινούσε.
Από τις έως τώρα έρευνες, που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έχουν κατασχεθεί μεταξύ άλλων τα εξής :
  • Δύο οχήματα (ένα φορτηγό και ένα επιβατηγό αυτοκίνητο) τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως μέσα μεταφοράς για την διακίνηση των ναρκωτικών,
  • Ένα όπλο εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας ( taser ),
  • Επτά μαχαίρια,
  • Μία σιδερογροθιά,
  • Το χρηματικό ποσό των (3.579) ευρώ,
  • Δεκαπέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • Μικροποσότητες κάνναβης, σπόρων κάνναβης και φαρμακευτικών δισκίων.
Από την προανάκριση που ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.000 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, ενώ το παράνομο περιουσιακό τους όφελος εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των (100.000) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας με την Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α.

Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας με την Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α.
Με την Γενική Πρόξενο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κα. Rebecca Fong συναντήθηκε στις (28-01-2016) το πρωί ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Γιαννέλος.
Η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. επισκέφθηκε τον Γενικό Διευθυντή στο γραφείο του, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Διευθυντής Αστυνομίας Λάρισας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Αγάκος.