Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Συνελήφθη αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου Λάρισας, κατηγορούμενος για απόπειρα ληστείας σε βάρος ιδιοκτήτριας μίνι – μάρκετ


Συνελήφθη αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου Λάρισας, κατηγορούμενος για απόπειρα ληστείας σε βάρος ιδιοκτήτριας μίνι – μάρκετ
Αναζητείται για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου άγνωστος μέχρι στιγμής συνεργός του
Συνελήφθη, στις (29-11-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου Λάρισας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος από κοινού με άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη που αναζητείται, διέπραξαν απόπειρα ληστείας σε βάρος ιδιοκτήτριας μίνι – μάρκετ.
Ειδικότερα, στις (28-11-2015) το βράδυ, οι δύο δράστες εισήλθαν σε μίνι – μάρκετ ιδιοκτησίας 64χρονης ημεδαπής, στο οποίο βρισκόταν και ο 72χρονος σύζυγός της.
Εκεί, με την απειλή μαχαιριού επεχείρησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από την ταμιακή μηχανή, καθώς εμποδίστηκαν από το σύζυγο της 64χρονης, ενώ διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 22χρονου, ενώ το προαναφερόμενο όχημα, η προέλευση του οποίου διερευνάται, βρέθηκε σε περιοχή του Τυρνάβου και κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ληστείας και παράβαση του νόμου περί όπλων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπές αυτοκινήτων στην πόλη των Σερρών Σε διάστημα ενός μήνα αφαίρεσαν συνολικά 12 αυτοκίνητα


Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπές αυτοκινήτων στην πόλη των Σερρών
Σε διάστημα ενός μήνα
 αφαίρεσαν συνολικά 12 αυτοκίνητα
Τα κλεμμένα αυτοκίνητα βρέθηκαν εγκαταλειμμένα, ενώ τα τρία από αυτά ήταν ολοσχερώς καμένα
Πολυάριθμες κλοπές αυτοκινήτων που έγιναν τον τελευταίο μήνα στην πόλη των Σερρών, κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και να συλλάβουν 2 άτομα ηλικίας 19 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, από την συστηματική έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι τα 2 νεαρά άτομα, ενεργώντας από κοινού και κατά το διάστημα από τα τέλη Οκτωβρίου έως στις (27-11-2015) το βράδυ, διέπραξαν συνολικά 12 κλοπές αυτοκινήτων.
Αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα και έγγραφα από το εσωτερικό των οχημάτων και στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν σε διάφορες περιοχές των Σερρών, τα οποία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ σε τρία από τα κλεμμένα αυτοκίνητα επέφεραν την ολοσχερή καταστροφή τους, με την πρόκληση πυρκαγιάς.
Επίσης, από την περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι στα τέλη Οκτωβρίου του 2015, διέρρηξαν την κεντρική είσοδο επιχείρησης στις Σέρρες και αφαίρεσαν διάφορες συσκευές, έγγραφα και μικρό χρηματικό ποσό.
Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν τα 2 άτομα στις Σέρρες και συνελήφθησαν, ενώ εντοπίστηκε μέρος των κλοπιμαίων σε σημείο που υπέδειξαν, τα οποία στη συνέχεια αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών .

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος 
για παραβάσεις των νόμων
 περί ναρκωτικών και περί όπλων
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων,
 51,7 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,
 18,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
23 φαρμακευτικά δισκία
 και 1 κυνηγετικό όπλο
Συνελήφθη στις (28-11-2015) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, 38χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 38χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του, καθώς και την κατοχή του, εντόπισαν και κατέσχεσαν:
  • ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), βάρους 51,7 γραμμαρίων
  • 1 νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 18,5 γραμμαρίων
  • 23 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος XANAX
  • 1 κυνηγετικό όπλο
  • το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ
  • 1 κινητό τηλέφωνο
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

Ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίσθηκε στην Κυψέλη

Ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίσθηκε στην Κυψέλη
Συνελήφθη ένας 42χρονος ημεδαπός
Ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίσθηκε στις 23-11-2015 το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στην Κυψέλη.
Συνελήφθη ένας 42χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί βεγγαλικών.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για άτομο που καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, διενήργησαν έρευνα σε διαμέρισμα και σε ημιυπόγειο αποθηκευτικό χώρο, που διατηρούσε ο ανωτέρω σε πολυκατοικία στην Κυψέλη.
Από την έρευνα στον ημιυπόγειο αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκε ένα πλήρως εξοπλισμένο και οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης. Από το εργαστήριο εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι δύο (22) δενδρύλλια κάνναβης.
Από την έρευνα στο εσωτερικό του διαμερίσματος μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρία (3) πιστόλια τύπου Replica , ένα (1) ημιαυτόματο όπλο με αμπούλες αερίου, δύο (2) φυσίγγια, σαράντα εννέα (49) κροτίδες, ένα (1) τσεκούρι, ένα (1) πτυσσόμενο στιλέτο, ένα (1) μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, οκτώ (8) αμπούλες αερίου, δύο (2) ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας, μια (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δυο (2) ειδικοί τρίφτες και πλήθος από συσκευασίες επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, πέραν των ανωτέρω, τόσο στο διαμέρισμα όσο και στο εργαστήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους οκτακοσίων είκοσι (820) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Συνελήφθη, 26χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, για κλοπή και απάτη, στο Ηράκλειο


Συνελήφθη, 26χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, για κλοπή και απάτη,
 στο Ηράκλειο
Συνελήφθη, στις (25.11.2015) το απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, 26χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας , κατηγορούμενη για κλοπή και απάτη σε βάρος 60χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα,  το μεσημέρι η 26χρονη μαζί με 45χρονη αλλοδαπή ομοεθνή της , παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, έπεισαν την 60χρονη να αγοράσει δύο δαχτυλίδια έναντι χρηματικού ποσού, ενώ στη συνέχεια κατάφεραν να την πείσουν να τους δώσει κόσμημα (χρυσή αλυσίδα με κρεμαστά ) και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου συνέλαβαν την 26χρονη, ενώ αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και η 45χρονη.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου , ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Συνελήφθη ακόμη ένας διακινητής ναρκωτικών στην Πάτρα Κατασχέθηκε περισσότερο από ένα κιλό κάνναβης

Συνελήφθη ακόμη ένας διακινητής ναρκωτικών στην Πάτρα
Κατασχέθηκε περισσότερο από ένα κιλό κάνναβης
Συνελήφθη, στις (25-11-2015) αργά το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν τον 34χρονο να κινείται με αυτοκίνητο, στην Πάτρα και σε έλεγχο που του πραγματοποίησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία που περιείχε (1.072) γραμμάρια κάνναβης.
Ο δράστης προκειμένου να δυσχεράνει το έργο των αστυνομικών είχε αποκρύψει τις ναρκωτικές ουσίες, με ιδιαίτερη επιμέλεια, στον κινητήρα του αυτοκινήτου.
Επίσης, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης ως μέσο διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ένα κινητό τηλέφωνο που βρήκαν στην κατοχή του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε σκύλο, στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης Ευβοίας

Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε σκύλο, στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης Ευβοίας
Κατασχέθηκαν (3) κυνηγετικά όπλα, (1) αεροβόλο τυφέκιο, (1) αεροβόλο πιστόλι, φυσίγγια κ.α.
Συνελήφθη, στις (25-11-2015) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης, ένας 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται ότι προχθές το πρωί πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν σκύλο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, που βρισκόταν έξωθεν της οικίας του.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στην οικία του 57χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  •  (3) κυνηγετικά όπλα,
  •  (1) αεροβόλο τυφέκιο,
  •  (1) αεροβόλο πιστόλι,
  •  (308) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, καθώς και
  •  (440) σφαιρίδια για αεροβόλο όπλο.
Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Επισημαίνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση - τραυματισμός και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή.
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά.

Απάτη σε βάρος 45χρονου ημεδαπού στα Γρεβενά


Απάτη σε βάρος 45χρονου
 ημεδαπού στα Γρεβενά
Στις (25-11-2015), σε αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, καταγγέλθηκε από 45χρονο ημεδαπό, απάτη σε βάρος του.
Συγκεκριμένα, ο 45χρονος κατήγγειλε ότι στις (25-11-2015) το μεσημέρι στα Γρεβενά, του τηλεφώνησε άγνωστη γυναίκα, η οποία του συστήθηκε ως γνωστή του και με το πρόσχημα του θανάτου στενού συγγενικού της προσώπου, τον έπεισε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των χιλίων επτακοσίων ευρώ (1700€), για τα έξοδα της κηδείας. Το ανωτέρω χρηματικό ποσό το παρέλαβε ένας 23χρονος ημεδαπός και το απέστειλε μέσω ταχυδρομικής επιταγής σε έναν 51χρονο ημεδαπό.
Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου οι δράστες να εντοπιστούν και να συλληφθούν στα πλαίσια του αυτοφώρου.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών:
  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
  • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 72χρονου που έγινε τον Απρίλιο στην Λεπτοκαρυά


Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας
 σε βάρος 72χρονου
 που έγινε τον Απρίλιο στην Λεπτοκαρυά
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 32χρονος 
δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης
 που εκδόθηκε σε βάρος του
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδικές έρευνες και εκτεταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης , υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 72χρονου ημεδαπού, που έγινε τον Απρίλιο του 2015 στην Λεπτοκαρυά Πιερίας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίς το πρωί της 28ης Απριλίου του 2015, ο 32χρονος εισήλθε σε αγρόκτημα του 72χρονου, πλην όμως έγινε αντιληπτός και στη συνέχεια με μαχαίρι που έφερε τον τραυμάτισε σοβαρά με πολλαπλά χτυπήματα και διέφυγε με όχημα που τον περίμενε ο συνεργός του.
Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ο 32χρονος στις (25-11-2015) το μεσημέρι στην Κατερίνη, δυνάμει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του από τον κ. Ανακριτή Κατερίνης .
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού του, καθώς και για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Σύλληψη 2 ημεδαπών για ληστεία στην Ορεστιάδα


Σύλληψη 2 ημεδαπών
 για ληστεία στην  Ορεστιάδα
Συνελήφθησαν στις (25-11-2015) το απόγευμα, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 18 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, οι δράστες, το απόγευμα της 25-11-2015, εισήλθαν σε κατάστημα, στην πόλη της Ορεστιάδας και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τους δράστες και να τους συλλάβουν.
Σημειώνεται ότι ο 18χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Συνελήφθη 56χρονος για πορνογραφία ανηλίκων και αποπλάνηση παιδιών


Συνελήφθη 56χρονος για πορνογραφία ανηλίκων και αποπλάνηση παιδιών
Ο συλληφθείς κατά την τελευταία διετία
 προέβαινε κατ’ εξακολούθηση 
σε ασελγείς πράξεις σε βάρος 9χρονου κοριτσιού
Στην κατοχή του βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) σκληρής παιδικής πορνογραφίας
Σε ορισμένα ψηφιακά αρχεία απεικονίζεται 
να ασελγεί σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού
Επιπλέον, βιντεοσκοπούσε και φωτογράφιζε ανυποψίαστες γυναίκες σε δημόσιους χώρους καθώς και παιδιά διαφόρων ηλικιών σε παιδική χαρά
Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στις (25-11-2015), στον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμου που προέβη κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου κοριτσιού, ενώ ταυτόχρονα κατείχε εκατοντάδες ψηφιακά αρχεία παιδικής πορνογραφίας.
Πρόκειται για 56χρονο ομογενή, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατ’ εξακολούθηση αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, αποπλάνησης παιδιών και παράβασης του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Συγκεκριμένα, σε έρευνα της οικίας του 56χρονου, που πραγματοποιήθηκε χθες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, μέσα αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων, ψηφιακοί δίσκοι ( DVD ) και ένα κινητό τηλέφωνο.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεθέντα ψηφιακά αρχεία, βρέθηκε βιντεοσκοπημένο και φωτογραφικό υλικό, που απεικονίζει τον συλληφθέντα να ασελγεί σε βάρος της ανήλικης, καθώς και γυμνές φωτογραφίες του 9χρονου κοριτσιού, αντίστοιχα. Επίσης, βρέθηκαν εκατοντάδες βίντεο και φωτογραφίες με σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Παράλληλα, εντοπίσθηκε βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό παιδιών διαφόρων ηλικιών σε παιδική χαρά, καθώς και ανυποψίαστων γυναικών σε δημόσιους χώρους και εντός αστικών συγκοινωνιών.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την περαιτέρω εξέτασή τους.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν στο Ηράκλειο Κατασχέθηκαν 300 πακέτα τσιγάρα

Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν στο Ηράκλειο
Κατασχέθηκαν 300 πακέτα τσιγάρα
Συνελήφθη, στις (24.11.2015) το απόγευμα, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και πώλησης τσιγάρων, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας στον 30χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν συνολικά 300 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου.
Ανωτέρω ποσότητες τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά στην Κορινθία

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα
 για ναρκωτικά στην Κορινθία
Επιπλέον, κατηγορούνται
 για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και καπνού
Κατασχέθηκαν -7,7- γραμμάρια κοκαΐνης, πακέτα με λαθραία τσιγάρα, ποσότητα λαθραίου καπνού και χρήματα
Συνελήφθησαν, στις (23.11.2015) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ένας (1) 56χρονος και μία (1) 55χρονη, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 56χρονο και την 55χρονο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης σε συσκευασίες, συνολικού βάρους -4,5- γραμμαρίων.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία των ανωτέρω, στην Κόρινθο Κορινθίας, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Μικροποσότητα κοκαΐνης σε συσκευασίες, συνολικού βάρους -3,5- γραμμαρίων.
  • -29- πακέτα με λαθραία τσιγάρα.
  • Ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους -369- γραμμαρίων.
  • Το χρηματικό ποσό των -2.200- Ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Η κατασχεθείσα ποσότητα λαθραίου καπνού και τσιγάρων, θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Ο 56χρονος και η 55χρονη θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη ημεδαπή στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, κατηγορούμενη για απάτη, η συνολική ζημία της οποίας υπερβαίνει τις (30.000) ευρώ

Συνελήφθη ημεδαπή 
στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, κατηγορούμενη για απάτη, 
η συνολική ζημία της οποίας 
υπερβαίνει τις (30.000) ευρώ
Η δράστιδα, κατά την τελευταία τριετία, διέπραξε τουλάχιστον (81) απάτες, αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά
Συνελήφθη, στις (24-11-2015) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, μία 88χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για απάτη κατ’ επάγγελμα, η συνολική ζημία της οποίας υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των (30.000) ευρώ.
Ειδικότερα, στους αστυνομικούς περιήλθαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η 88χρονη δέχεται στην οικία της άτομα, τα οποία εξαπατούσε με το πρόσχημα ότι μπορεί να λύσει οποιαδήποτε πρόβλημά τους που οφείλεται σε μάγια, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Οι ενέργειες των αστυνομικών ήταν συντονισμένες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό της δράστιδας και τη σύλληψή της.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι η 88χρονη κατά τα τελευταία τρία έτη είχε διαπράξει με παρόμοιο τρόπο τουλάχιστον (81) απάτες, έχοντας ως θύματα μεγάλο αριθμό ατόμων από διάφορα μέρη της ελληνικής επικράτειας.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (100) ευρώ,
  • ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις,
  • φωτογραφίες,
  • φάκελοι αλληλογραφίας,
  • δελτία ταχυπληρωμών, καθώς και
  • πληθώρα αντικειμένων σχετικών με την παράνομη δραστηριότητα της.
Η συλληφθείσα, με τη σχηματιζόμενη σε βάρος της δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων.

Συνελήφθη 44χρονη στην Έδεσσα για παράνομο έρανο


Συνελήφθη 44χρονη στην Έδεσσα
 για παράνομο έρανο
Συνελήφθη στις (23-11-2015) το μεσημέρι στην Έδεσσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, 44χρονη γυναίκα, για διενέργεια παράνομου εράνου και σε βάρος της σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε να διενεργεί έρανο για λογαριασμό σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια από τις αρμόδιες Αρχές.
Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 έντυπα και ένα μπλοκ αποδείξεων του παραπάνω σωματείου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας

Σύλληψη υπηκόου Πακιστάν Κατασχέθηκαν 2.000 πακέτα τσιγάρων και 1.750 γραμμάρια καπνού

Σύλληψη υπηκόου Πακιστάν 
Κατασχέθηκαν 2.000 πακέτα τσιγάρων
 και 1.750 γραμμάρια καπνού
Συνελήφθη στις (23-11-2015) το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και καπνού, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 24χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, εντόπισαν 2.000 πακέτα τσιγάρων και 35 νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 1.750 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 3.350 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ..ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΕΣ ή ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΣ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ????!!!!!

ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΟΝΙ !!!!!! ..ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ GOOGLE (ΒΙΝΤΕΟ)

ΒΟΥΝΟ η ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΧΗΜΑ....ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

13 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΑΣΠΗ !!!!!!!!!!!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων


Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων
Τα μέλη της συμμορίαςγια γω  προσποιούνταν κατά περίπτωση τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους δικηγόρους προκειμένου να εξαπατήσουν τους πολίτες
Χρησιμοποιούσαν ως πρόσχημα τη δήθεν εσπευσμένη εισαγωγή συγγενών τους σε νοσοκομείο ή την άμεση ανάγκη νομικής υπεράσπισής τους, λόγω υπαιτιότητάς τους σε τροχαίο ατύχημα
Εξαπάτησαν 74χρονη ημεδαπή από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης καθώς και λοιπών παθόντων
Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών.
Για την υπόθεση, συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, 29 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων καθώς και των υπολοίπων συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εγκληματικής οργάνωσης και της Απάτης τετελεσμένης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, έχοντας διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, άλλοτε προσποιούμενα τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους, πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό τους πρόσωπο έχει εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία ή ότι έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.
Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, οι προαναφερόμενοι δράστες, εξαπάτησαν στις (21-11-2015), 74χρονη γυναίκα, στην περιοχή του Ευόσμου, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ.
Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησαν έτερο άτομο, προκειμένου να παραλάβει από την ηλικιωμένη το προαναφερθέν ποσό και να το μεταφέρει στην περιοχή του Προμαχώνα Σερρών, πλην όμως εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τη στιγμή που παρέλαβαν τα χρήματα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και τυχόν άλλων παθόντων.
Με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, η ΓΑΔΘ υπενθυμίζει:
  • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.                                                                         
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.                                                   
  • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.                  
  • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.                
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).                      
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.                                                                           
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.                                                                    
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.                                              
  • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.                                          
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.                                    
  • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.           
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.                                                                    
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).                                                                  
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.                     
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.