Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τζωρτζίνα Καραχάλιου - Επιμένω Να Θυμάμαι... / Epimeno Na Thimame



Μουσική: Τζωρτζίνα Καραχάλιου, JP
Στίχοι: Νίκη Παπαθεοχάρη
Ενορχήστρωση: JP

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Πλήκτρα: JP
Κιθάρα: Παναγιώτης Βουνάτσος 
Μπάσο: Γιάννης Γρηγορίου 
Τύμπανα: Δημήτρης Αντωνιάδης

LYRICS
Τόσους καιρούς που προσπαθώ να σε ξεχάσω
ξαναγυρίζω στης ψυχής μου την πατρίδα
φιλάω τον τόπο που περνούσες Βήμα_Βήμα
μα της μορφής σου δεν αγγίζω πια το σχήμα

Το ίδιο σώμα να ζητάω το ίδιο στόμα
να κοιμηθώ στην ίδια Αγάπη επιμένω
περαστικός από το χτες και το παρόν μου
Νιώθω να καίγονται οι λέξεις στο μυαλό μου

Επιμένω να θυμάμαι… 
τα κορμιά μας στη σιωπή
τ’ άρωμα σου στον αέρα
της ανάσας σου τον ήχο

Επιμένω να θυμάμαι… 
δυο σκιές από κεριά 
με τα χείλη πυρωμένα 
να παλεύουνε στον τοίχο 
στης ανάσας σου τον ήχο 

Ξαναγυρίζω στης ψυχής μου την πατρίδα 
και μια ερώτηση με πήρε και με λειώνει 
γιατί φυσάει τέτοιος Νοτιάς, Έρωτας Λίβας
γιατί σταγόνες μοναξιάς να ξημερώνει

Επιμένω να θυμάμαι… 
τα κορμιά μας στη σιωπή
τ’ άρωμα σου στον αέρα
της ανάσας σου τον ήχο

Επιμένω να θυμάμαι… 
δυο σκιές από κεριά 
με τα χείλη πυρωμένα
να παλεύουνε στον τοίχο

Επιμένω 

δυο σκιές από κεριά 
με τα χείλη πυρωμένα
να παλεύουνε στον τοίχο
δυο σκιές από κεριά 
με τα χείλη πυρωμένα
να παλεύουνε στον τοίχο

Επιμένω να θυμάμαι… 
τα κορμιά μας στη σιωπή
τ’ άρωμα σου στον αέρα
της ανάσας σου τον ήχο

Επιμένω να θυμάμαι… 
δυο σκιές από κεριά 
με τα χείλη πυρωμένα
να παλεύουνε στον τοίχο
στης ανάσας σου τον ήχο

ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Συνελήφθη 25χρονος για κατοχή αρχαίων νομισμάτων Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χάλκινα νομίσματα και νόμισμα της οθωμανικής περιόδου

Συνελήφθη 25χρονος 
για κατοχή αρχαίων νομισμάτων
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 
χάλκινα νομίσματα και νόμισμα της οθωμανικής περιόδου
Συνελήφθη στις (25-2-2015) το απόγευμα σε χωριό των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 25χρονος υπήκοος Βουλγαρίας για κατοχή αρχαίων νομισμάτων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ελέγχων των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο 25χρονος και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα που επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 20 χάλκινα νομίσματα,
  • 1 νόμισμα οθωμανικής περιόδου και
  • 2 μεταλλικά αντικείμενα.
Τα αρχαία νομίσματα θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών για την περαιτέρω εξέταση τους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

αυτο δεν το εχετε ξαναδει !!!!!!!! ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΥΧΙΩΝ

Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή πυρομαχικών και ναρκωτικών Βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος φυσιγγίων και εκπαιδευτική χειροβομβίδα

Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή πυρομαχικών και ναρκωτικών
Βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος φυσιγγίων και εκπαιδευτική χειροβομβίδα
Συνελήφθη στις (25-2-2015) το μεσημέρι στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 57χρονος ημεδαπός, για κατοχή πυρομαχικών και μικροποσότητας κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο 57χρονος στο Κιλκίς και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  15 πολεμικά φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών,
  •  50 φυσίγγια κρότου – αερίου,
  •  1 γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου με 3 φυσίγγια,
  •  1 εκπαιδευτική χειροβομβίδα και
  •  ποσότητα κάνναβης βάρους 1,3 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΗΣ Genevieve Morton !!!!!!!!!

Συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 32χρονος αλλοδαπός για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια

Συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 32χρονος αλλοδαπός για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια
Ο 32χρονος αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών (ειδικότερα ηρωίνης), από την Κένυα προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.
Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους -5.095- γραμμαρίων
Συνελήφθη στις (25-2-2015) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Κένυας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας ηρωίνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από το Ναϊρόμπι Κένυας, μέσω Άμστερνταμ Ολλανδίας.
Ο 32χρονος αλλοδαπός μετέφερε ποσότητα ηρωίνης, σε πέντε (5) συσκευασίες, τοποθετημένες και επιμελώς κρυμμένες σε ειδικά διασκευασμένη κρύπτη μέσα σε αποσκευή, συνολικού βάρους -5.095- γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών (ειδικότερα ηρωίνης), από την Κένυα προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός 
για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών 
στο κέντρο της Αθήνας
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 25-2-2015 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 25χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αποδόμησης εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίσθηκε ο 25χρονος, ο οποίος διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και συνελήφθη.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • Ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -6.775- γραμμ.
  • Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
  • Το χρηματικό ποσό των 3.400 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Dimitris Dk' Kyrsanidis - Born To Be Original (Freerunning)


Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΕΝΤΟΝΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΕΝΤΟΝΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΔΗΜΗΤΡΗ 
ΜΕ ΤΟ ΚΑΦΕ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ

Επίκαιρες προτάσεις Γιάννη Μ. Παπαγιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη Βέροια που μας αξίζει


Επίκαιρες προτάσεις Γιάννη Μ. Παπαγιάννη στο Δημοτικό 
Συμβούλιο για τη Βέροια που μας αξίζει

Ο Γιάννης Παπαγιάννης, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας ως θέματα εκτός ημερησίας διάταξης σειρά επειγόντων και μείζονος σημασίας θεμάτων.
Α. Ζητήθηκε εμπεριστατωμένη και επίσημη ενημέρωση για το εάν και αν ναι πού υπάρχουν στο δίκτυο ύδρευσης αμιαντοσωλήνες καθώς και πότε προγραμματίζεται να αντικατασταθούν ώστε να θωρακιστεί η υγεία των πολιτών. Παράλληλα, κατά τη συγκέντρωση και αποκομιδή των απορριμμάτων που αφορούν επικίνδυνα υλικά εάν γίνεται και με ποιο τρόπο διαχωρισμός και διαφορετική διαχείριση ώστε να προστατεύεται η υγεία των εργαζόμενων καθώς και το περιβάλλον. Η απάντηση αναμένεται…..
Β. Χρειάζεται σοβαρός προγραμματισμός και άσκηση πολιτικής πίεσης για την έλευση του φυσικού αερίου μέσω αγωγού και δικτύου στο Δήμο Βέροιας. Το φυσικό αέριο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία ανάπτυξης και οικονομικής προόδου για τους πολίτες και τη Βέροια. Η κατανάλωση φυσικού αερίου δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει έρεισμα για εύκολο πλουτισμό ξένων συμφερόντων, πρέπει να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη για τους πολίτες του Δήμου Βέροιας και του Δήμου Βέροιας ως θεσμού . Οι διαδικασίες πρέπει να είναι ανοικτές και διαφανείς, χωρίς ξαφνικές συναντήσεις εκπροσώπων του Δήμου με αλλοδαπούς επενδυτές και ανακοίνωση αυτών εκ των υστέρων. Επίσης δεν πρέπει να υπάρξει, στα πλαίσια προώθησης του φυσικού αερίου στη Βέροια, επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Δήμου, δηλαδή της τσέπης των πολιτών, για την ταμειακή διευκόλυνση των «μελετών» κ.λπ. ιδιωτικών εταιριών.
Γ. Η κατάσταση στην Πλατεία Ωρολογίου- Ρακτιβάν είναι κατώτερη κάθε περίστασης. Τα πλακάκια σπασμένα εδώ και χρόνια, το συντριβάνι ,για το οποίο ξοδεύτηκαν πολλές χιλιάδες ευρώ, δεν λειτούργησε ποτέ και είναι γεμάτο σκουπίδια, ο φωτισμός ανεπαρκής, με αποτέλεσμα τις νυκτερινές ώρες οι κάτοικοι να αποφεύγουν να τη διασχίσουν. Ζητήσαμε να ληφθούν άμεσα μέτρα και με σοβαρό προγραμματισμό να αποκατασταθούν τα προβλήματα. Θέσαμε παράλληλα την πρόταση να προγραμματίσουμε υπεύθυνα ως Δήμος τη δημιουργία Ρολογιού στην ομώνυμη πλατεία που να αποτελεί σημείο αναφοράς στην πόλη μας και την ιστορία της και παράλληλα πόλο έλξης επισκεπτών. Απάντηση αναμένουμε…..
Δ. Το τέως Δικαστικό Μέγαρο στην πλατεία Ωρολογίου εγκαταλείφθηκε εδώ και έτη και ρημάζει από την αδιαφορία των αρμοδίων. Αποτελεί ντροπή, ιδίως σε τέτοια κρίσιμη περίοδο, να αφήνουμε τη δημόσια περιουσία να καταστρέφεται αντί να την αξιοποιήσουμε. Καλέσαμε το Δήμο να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία και με πιεστικές παραστάσεις στους αρμόδιους των Αθηνών να αξιώσει την παραχώρηση της κυριότητας ή έστω της μακροχρόνιας χρήσης του κτιρίου του τέως Δικαστικού Μεγάρου στο Δήμο Βέροιας. Ο Δήμος έχει ανάγκες και προοπτικές, παράλληλα κάνει δαπάνες για χρήση άλλων ακινήτων, μπορεί όμως να εγκαταστήσει λειτουργικές υπηρεσίες του στο τέως Δικαστικό Μέγαρο ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες και να δώσουμε ζωντάνια στην ευρύτερη περιοχή.
Ε. Τονίσαμε για άλλη μία φορά, χωρίς όμως να βλέπουμε παράλληλα ανταπόκριση, την κάκιστη κατάσταση του οδοστρώματος στο Δήμο Βέροιας. Ακόμα και στην οδό Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης κατάφεραν οι αρμόδιοι να δημιουργήσουν μπαλώματα και ασχήμιες, ταλαιπωρώντας χιλιάδες διερχόμενους οδηγούς καθημερινά. Σε πολλά άλλα σημεία εντός του αστικού κέντρου υπάρχουν ή λακκούβες ή «σαμαράκια» με αποτέλεσμα να έχουμε καταστρέψει τα αυτοκίνητά μας. Ενδεικτικά, αναφέραμε, μεταξύ άλλων περιοχών, και την οδό μεταξύ του Φιλίππειου Γυμνασίου και της Σχολής της Αστυνομίας στο Πανόραμα, η οποία πλέον δεν αποτελεί δρόμο αλλά «ναρκοπέδιο», με εκατοντάδες λακκούβες, μπαλώματα, «σαμαράκια» κ.λπ., εκθέτοντας την περιοχή μας στα μάτια εκατοντάδων ξένων επισκεπτών που φοιτούν στην ανωτέρω Σχολή.
ΣΤ. Στην περιοχή του Προμηθέα, όπου κατοικούν χιλιάδες συμπολίτες μας, δεν υπάρχει δυνατότητα κοντινού εκκλησιασμού. Στο παρελθόν ο Δήμος είχε αναλάβει πρωτοβουλίες, χωρίς όμως επιτυχία, με ενέργειες οι οποίες περιέπλεξαν την κατάσταση. Τα λάθη του παρελθόντος οφείλει η σημερινή διοίκηση, που αποτελεί συνέχεια της παλιάς, να τα αποκαταστήσει και όχι να υπεκφεύγει παριστάνοντας ότι δεν είναι αρμόδια. Πρέπει να βρεθεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη χώρος ανέγερσης Ιερού Ναού και ο Δήμος να αναλάβει τις απαραίτητες χωροταξικές και πολεοδομικές πρωτοβουλίες ώστε να οδηγηθούμε σε θετικό αποτέλεσμα, όχι στο να έχουν κάποιοι δικαιολογίες για την πολιτική ανεπάρκειά τους.
Ζ. Στη δημοτική οδό που συνδέει τα Παλατίτσια με τη Συκιά υπάρχει σημείο που ήταν για πολλά έτη χαλασμένο και επικίνδυνο. Είχαμε παρέμβει προεκλογικά και οι αρμόδιοι είχαν δείξει ότι θα ανταποκριθούν. Πράγματι φάνηκε αρχικά ότι αποκαταστάθηκε το σημείο του δρόμου στα μέσα του 2014. Μετά όμως από λίγους μήνες διαπιστώσαμε ότι ο δρόμος, αν είναι δυνατόν, ξαναχάλασε. Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για το γεγονός, τονίσαμε ότι δεν μπορεί κανείς να «παίζει» με τα χρήματα των πολιτών και προτείναμε να γίνει σοβαρή μελέτη και να αποκατασταθεί ο δρόμος με τρόπο που να μην ξαναχαλάσει για πολλές δεκαετίες. Άλλως ζητήσαμε να αναζητηθούν οι νόμιμες ευθύνες και όχι κάποιοι απλά να χαριεντίζονται με τους εμπλεκόμενους.
Η. Για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας επαληθεύτηκε η ορθότητα της θέσης του συνδυασμού μας «Δικαίωμα για Νέα Βέροια», που από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε για την ανάγκη συνεργασίας του Δήμου Βεροίας με την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας. Στόχος μας πρέπει να είναι η μέγιστη και βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. Ο άγονος και μικρόψυχος «ανταγωνισμός» φορέων, που επιδιώκουν να διαχειριστούν, ο καθένας για τον εαυτό του, κονδύλια της Ε.Ε. και να «παριστάνουν τον καλό» με τα χρήματα άλλων στους συμπολίτες μας, έχοντας, ενδεχομένως, στο νου τους να εξαργυρώνουν ψηφοθηρικά τις «καλοσύνες» τους, πρέπει να περάσει στην ιστορία αυτού του τόπου. Να κοιτάξουμε το κοινό καλό και να πάψουν κάποιοι τώρα, που βρισκόμαστε- και εξαιτίας τέτοιων συμπεριφορών- σε πολιτικό και οικονομικό τέλμα, τις παλαιοκομματικές «μικρότητες» του παρελθόντος.

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοινωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την πυρκαγιά στην Ε.Α.Σ. Βέροιας


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας την 14-02-2014 και 

περί ώρα 18.17', κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς εντός 

κτιρίων εργοστασιακού συγκροτήματος

(πρώην εκκοκκιστήριο), στη Δ.Κ. Μακροχωρίου του Δήμου 

Βέροιας (πρώην Ε.Α.Σ. Βέροιας) . Από την πυρκαγιά 

προκλήθηκαν υλικές μόνο ζημιές. 


Για την αντιμετώπιση του συμβάντος η Υπηρεσία μας 

επενέβη με έξι (6) Πυροσβεστικά οχήματα και δεκαέξι (16) 

άνδρες, ενώ στο έργο της συνέδραμαν η Π.Υ. Νάουσας με 

ένα όχημα και δύο άνδρες , η Π.Υ. Αλεξάνδρειας με ένα 

όχημα και δύο άνδρες , καθώς και ο Δήμος Βέροιας ο 

οποίος συνέδραμε 




Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής της 

Υπηρεσίας μας Επιπυραγός Κουβακάς Αλέξανδρος. 

Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς ενεργείται προανάκριση 

από την Υπηρεσία.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Χορός Μικρασιατων Βέροιας


Εξιχνιάστηκε άμεσα ανθρωποκτονία 75χρονης ημεδαπής στην Κέρκυρα Συνελήφθη ο 57χρονος γιος της, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοκατοχή


Εξιχνιάστηκε άμεσα ανθρωποκτονία 75χρονης ημεδαπής στην Κέρκυρα
Συνελήφθη ο 57χρονος γιος της, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση
 και παράνομη οπλοκατοχή
Άμεση ήταν η εξιχνίαση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών, υπόθεσης ανθρωποκτονίας 75χρονης ημεδαπής στην περιοχή Γαζάτικα στην Κέρκυρα. Συγκεκριμένα, η 75χρονη είχε βρεθεί νεκρή το βράδυ της Κυριακής (08.02.2015) σε φρεάτιο, έξω από την οικία της.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, με την αυτόφωρη διαδικασία, ο 57χρονος γιος του θύματος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοκατοχής.
Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης και συστηματικής αστυνομικής διερεύνησης της υπόθεσης, που πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και ευρήματα, με αποτέλεσμα να εξιχνιαστεί το έγκλημα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να συλληφθεί ο 57χρονος γιος της ως δράστης, ο οποίος ομολόγησε με λεπτομέρειες τις πράξεις του.
Ειδικότερα, ο 57χρονος, ο οποίος διέμενε μαζί με το θύμα, και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έχοντας ως κίνητρο προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο στην 75χρονη, ενώ στη συνέχεια, τη μετέφερε σε φρεάτιο που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο της οικίας τους, προκειμένου ο θάνατος της να φανεί ως ατύχημα.
Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν στην οικία και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια και ένα αεροβόλο, τα οποία ανήκαν στον 57χρονο.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.

Ενημερωτική παρουσίαση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο σε δημοτικά σχολεία της Κέρκυρας

Ενημερωτική παρουσίαση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο σε δημοτικά σχολεία της Κέρκυρας
Ενημερωτική παρουσίαση, με αντικείμενο την ασφάλεια του διαδικτύου, σε μαθητές δημοτικού σχολείου της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε στις Τρίτη (10.02.2014), με αφορμή την «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου» .
Η συγκεκριμένη παρουσίαση είναι μια ακόμη προληπτικού χαρακτήρα προσπάθεια των αστυνομικών υπηρεσιών της Κέρκυρας που πραγματοποιούνται καθ όλη την διάρκεια του έτους σε σχολικές μονάδες της Κέρκυρας και έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και των γονιών τους στα ζητήματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Κατά την διάρκεια της παρουσίασης δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας να ενημερωθούν
  •  για την σπουδαιότητα του διαδικτύου στην σύγχρονη εποχή
  •  για την αναγκαιότητα ασφαλούς χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
  •  για τον κίνδυνο του εθισμού από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου
  •  για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό ( Cyberbullying )
Επιπλέον στους μικρούς μαθητές δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές, μέσω απλοποιημένων παραδειγμάτων για την προστασία τους κατά την χρήση των εφαρμογών του διαδικτύου, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την αναγκαιότητα του να:
  •  μη δίνουν σε κανέναν, εκτός τον γονέων τους, τον κωδικό πρόσβασης στο Διαδίκτυο.
  • μην απαντούν σε ηλεκτρονικά μηνύματα που τους κάνουν να αισθάνονται «άβολα».
  • αποφεύγουν να στέλνουν τη φωτογραφία τους και τα προσωπικά τους στοιχεία μέσω Διαδικτύου σε άγνωστο.
  • και να αναπτύσσουν κριτική διάθεση σε ό,τι διαβάζουν στο Διαδίκτυο και σε περίπτωση που αποφασίσουν να συναντηθούν με το «διαδικτυακό τους φίλο», να ενημερώνουν προηγουμένως τους γονείς τους.
Τονίζεται ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( WWW . HELLENICPOLICE . GR ) υπάρχουν διαθέσιμες στους πολίτες, στην ενότητα οδηγός του πολίτη, χρήσιμες συμβουλές που αφορούν την ορθή χρήση του διαδικτύου κατά θεματική και ηλικιακή ενότητα, καθώς επίσης στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας σύνδεσμοι ( banners ) σχετικά με το 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο που διοργανώνει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , της Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνώνκαθώς και τηλεοπτικά spots .

Συνελήφθη 22χρονος Αλβανός για κλοπές στη Νάξο Ο δράστης τον τελευταίο μήνα διέρρηξε -5- φορές παιγνιομηχάνημα που βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης Κατασχέθηκε ένας σουγιάς και το χρηματικό πόσο των 109,5€


Συνελήφθη 22χρονος Αλβανός για κλοπές στη Νάξο
Ο δράστης τον τελευταίο μήνα διέρρηξε -5- φορές παιγνιομηχάνημα που βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης
Κατασχέθηκε ένας σουγιάς
 και το χρηματικό πόσο των 109,5€
Συνελήφθη στις (10.2.2015) το μεσημέρι στη Νάξο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για κλοπές.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος χθες πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξε παιγνιομηχάνημα, που βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης στη Χώρα της Νάξου, αφαιρώντας χρήματα από το εσωτερικό του.
Επιπλέον, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι κατά τον τελευταίο μήνα ο δράστης είχε διαρρήξει τέσσερις φόρες το ίδιο παιγνιομηχάνημα, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένας πτυσσόμενος σουγιάς, που χρησιμοποιούσε ως διαρρηκτικό εργαλείο και το χρηματικό ποσό των 109,5 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στο δικαιούχο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αγοράς, πώλησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, στα Χανιά Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25,3 γραμμάρια ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των 35.650 ευρώ

Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αγοράς, πώλησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, στα Χανιά
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25,3 γραμμάρια ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των 35.650 ευρώ
Συνελήφθησαν χθες (10.02.2015) το απόγευμα, στα Χανιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, τρεις ημεδαποί ηλικίας 37, 40 και 44 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αγοράς πώλησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, συνελήφθησαν χθες (10.02.2015) το βράδυ στο Δήμο Πλατανιά, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 53χρονος ημεδαπός και 51χρονη ημεδαπή για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατελήφθη χθες (10.02.2015) το απόγευμα ο 40χρονος κατά το χρόνο που προμήθευε τον 44χρονο με ποσότητα ηρωίνης έναντι χρηματικού ποσού ενώ σε προγενέστερο χρόνο είχε προμηθεύσει και τον 37χρονο με ποσότητα ηρωίνης την οποία είχε καταναλώσει.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στους συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του 40χρονου και του 44χρονου, δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 12,3 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των σαράντα (40) ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.
Από την αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο 40χρονος προμηθεύτηκε την ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης από τον 53χρονο, με σκοπό τη διανομή της σε επιμέρους ποσότητες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 53χρονου και της 51χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης βάρους 13 γραμμαρίων, σύνεργα χρήσης ηρωίνης, δυο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων εξακοσίων δέκα (5.610) ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.
Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε θυρίδα την οποία διατηρούσε ο 53χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος της 79χρονης μητέρας του, στην περιοχή Έξαρχος Αταλάντης Φθιώτιδας


Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος της 79χρονης μητέρας του, στην περιοχή Έξαρχος Αταλάντης Φθιώτιδας
Συνελήφθη σήμερα (11-02-2014), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος της 79χρονης μητέρας του, στην περιοχή Έξαρχος Αταλάντης Φθιώτιδας.
Ειδικότερα προχθές (09-02-2015) το μεσημέρι, γειτονικό πρόσωπο της ηλικιωμένης επικοινώνησε με τις Αστυνομικές Αρχές, εκφράζοντας την ανησυχία της για την 79χρονη, καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις προηγούμενες ημέρες.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης και του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας μετέβησαν άμεσα στην οικία, όπου διέμενε η 79χρονη μαζί με τον 49χρονο γιο της και την βρήκαν νεκρή.
Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου. Επίσης κλήθηκε και προσήλθε Ιατροδικαστής, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού της θανούσας .
Στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης, διακριβώθηκε ότι ο θάνατος της 79χρονης προκλήθηκε συνεπεία εγκληματικής ενέργειας (απόφραξη των αεροφόρων οδών).
Με βάση τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων και των δεδομένων της υπόθεσης, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος του 49χρονου γιου και συνοίκου της ηλικιωμένης, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και σήμερα (11-02-2015) ο 49χρονος συνελήφθη, με ένταλμα της κας. Ανακρίτριας Λαμίας.
Την αστυνομική έρευνα διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Συνελήφθησαν 4 άτομα για ναρκωτικά σε χωριό της Πιερίας Επιβαίνοντας σε όχημα προσπάθησαν να διαφύγουν αστυνομικό έλεγχο Βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 100 γραμμαρίων

Συνελήφθησαν 4 άτομα για ναρκωτικά σε χωριό της Πιερίας
Επιβαίνοντας σε όχημα προσπάθησαν να διαφύγουν αστυνομικό έλεγχο
Βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 100 γραμμαρίων
Συνελήφθησαν σήμερα (11-2-2015) τα ξημερώματα σε χωριό της Πιερίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Πιερίας, συνολικά 4 άτομα ηλικίας από 19 έως 21 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι παραπάνω επιβαίνοντας σε όχημα, δεν σταμάτησαν σε σήμα των αστυνομικών και επιχείρησαν να διαφύγουν, απορρίπτοντας μία συσκευασία με ποσότητα κάνναβης βάρους 100 γραμμαρίων η οποία και κατασχέθηκε.
Στη συνέχεια αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τα 4 άτομα, ενώ επιπλέον σε έρευνα του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Σύλληψη αλλοδαπού ο οποίος επιχείρησε να εισάγει παράνομα στην ελληνική επικράτεια ποσότητα λαθραίου καπνού Κατασχέθηκαν 19 περίπου κιλά καπνού

Σύλληψη αλλοδαπού ο οποίος επιχείρησε να εισάγει παράνομα στην ελληνική επικράτεια ποσότητα λαθραίου καπνού
Κατασχέθηκαν 19 περίπου κιλά καπνού
Συνελήφθη χθες (10-2-2015) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, ο δράστης, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα, όπου κατά τον έλεγχο από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες κάτω από κλινοσκεπάσματα, δύο (2) νάιλον συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 18.920 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκαν η παρακάτω ποσότητα καπνού και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου.

Σύλληψη 2 ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών Κατασχέθηκαν πάνω από 400 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Σύλληψη 2 ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν πάνω από 400 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθησαν χθες (10-2-2015) το πρωί, στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 45 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν του δύο δράστες, διότι σε έρευνες που πραγματοποίησαν στις οικίες τους και στο τροχόσπιτο του ενός, εντόπισαν και κατέσχεσαν:
  • Στην οικία και το τροχόσπιτο του 45χρονου, 4 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 405,8 γραμμαρίων και 1 μεταλλικό τρίφτη
  • Στην οικία του 38χρονου, 1 συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.

ΠΑΡΤΥ !!!!!!!!!!!!


Εξιχνιάστηκε μέσα σε λίγες ώρες ληστεία σε κατάστημα ψιλικών που έγινε χθες στην Νάουσα Ημαθίας

Εξιχνιάστηκε μέσα σε λίγες ώρες ληστεία σε κατάστημα ψιλικών που έγινε χθες στην Νάουσα Ημαθίας
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός
Οι άμεσες και συστηματικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί στις (9-2-2015) το μεσημέρι στην Νάουσα, ένας 27χρονος ημεδαπός για ληστεία, που έγινε λίγη ώρα νωρίτερα σε κατάστημα ψιλικών στην Νάουσα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες το μεσημέρι ο 27χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε την 35χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος ψιλικών και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
Μέσα σε λίγη ώρα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε περιοχή της Νάουσας και στην κατοχή του και στην οικία του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  1 μαχαίρι,
  •  το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ,
  •  1 μάλλινος σκούφος και
  •  1 ζευγάρι γάντια
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα «ΠΑΕ ΠΑΟΚ - ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», συνελήφθησαν συνολικά επτά (7) ημεδαποί

Πριν την έναρξη και μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα, ο οποίος διεξήχθη στις (08-02-2015) στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της SUPERLEAGUE, στο γήπεδο της Τούμπας, μεταξύ των ομάδων «ΠΑΕ ΠΑΟΚ - ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», συνελήφθησαν συνολικά επτά (7) ημεδαποί, ηλικίας από 16 έως 44 ετών.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
  • (5) άτομα για κατοχή κροτίδων και βεγγαλικών,
  • (1) άτομο το οποίο κατελήφθη να πυροδοτεί βεγγαλικό,
  • (1) άτομο, το οποίο συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας μεγάλο αριθμό βομβών μολότοφ, φωτοβολίδων με ειδικές συσκευές εκτόξευσης, μπουκαλιών, πετρών, ξύλινων και άλλων αντικειμένων.
Σε θύρα του γηπέδου βρέθηκε σακούλα, η οποία περιείχε (16) βεγγαλικά και (6) καπνογόνα.
Προκλήθηκαν μικρής έκτασης φθορές σε (2) αστικά λεωφορεία, (12) αυτοκίνητα, (2) δίκυκλα και (2) μεταλλικούς κάδους.
Από τις ρίψεις των αντικειμένων, τραυματίστηκαν ελαφρά (5) αστυνομικοί και ένας ιδιώτης.
Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της παράβασης των Νόμων «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», «περί Όπλων», «περί Φωτοβολίδων», «Παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες», «Διατάραξη κοινής ειρήνης», «Έκρηξη», «Εμπρησμός», «Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς», «Σωματικές βλάβες» και «Απόπειρα σωματικών βλαβών», θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.